Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

App voor bepalen ideale oogsttijdstip snijmais

29-08-2012  · 10 reacties

Onder de naam MaisManager lanceren Limagrain en CRV Uitgeverij gezamenlijk een app die helpt bij het bepalen van het ideale oogsttijdstip van snijmais.

Met behulp van de app kunnen maistelers, loonbedrijven en adviseurs bepalen wanneer het gewas oogstrijp is.

Aan de hand van drie stappen formuleert MaisManager een oogstadvies. Allereerst bepaalt de gebruiker met hulp van de app de drogestofpercentages van plant en korrel. Vervolgens vraagt de app naar het gewenste drogestofpercentage en of er oogstrisico’s zijn.

Weersvooruitzichten

De laatste stap in het formuleren van het oogstadvies is dat de app rekening houdt met de weersvooruitzichten op korte termijn. Wanneer het ideale oogsttijdstip nog niet is bereikt, geeft de app op een later moment reminders en zelfs een oogstalert.

De app is geschikt voor smartphone en tablet en zowel voor Apple- als Android-gebruikers gratis te downloaden via de website www.maismanager.nl

Bekijk hier ook het promofilmpje van MaisManager.

MaisManager helpt de gebruiker bij het bepalen van het drogestofpercentage
MaisManager helpt de gebruiker bij het bepalen van het drogestofpercentage

er is tegenwoordig overal en

er is tegenwoordig overal en app voor, een boer kan toch zeker zelf wel zien waneer zin mais rijp is (is mijn mening)

app MaisManager

Hier spreekt de uitgever :). Kijk, de app is echt bedoeld als hulpmiddel. De boer blijft aan het stuur, de boer blijft de beslisser. In 2006 hebben we bij Veeteelt een losse bijlage verstuurd met een omvangrijk stroomschema wat je moest doorlopen om het beste oogsttijdstip van snijmais te bepalen. Anno 2012 gebruik je daarvoor het middel app. Inhoudelijk is het namelijk beter om verder te kijken dan de kolf en de korrel. Dat komt de kuilkwaliteit ten goede en daardoor de prestatie van de koeien. En daar doen we het toch allemaal voor?

Precies. Hoe kan zoon app nou

Precies. Hoe kan zoon app nou zien of mijn mais rijp is. Ene ras is vroeg ander laat. Grondsoort en verdroogd of niet. Wil je 30 of 45% ds. Kortom, complete onzin zoon app.

appie

Sommige mensen kunnen inderdaad niets meer zelf, en steeds meer mensen durven nergens een beslissing over te nemen. Krijg je als je ondernemers inruilt voor managers.

nou ja

kijk ik zeg niet dat ze niks meer kunnen alleen vind ik dat steets meer apps komen en boeren daar naar kijken en niet meer naar hun ervaringen kijken.

Wel even bij de tijd blijven

Jamie en Pieter,welkom in 2012! onder welke steen hebben jullie gelegen? Tuurlijk ben je als boer aan zet , maar ik zou zaken als veemanager op mijn smartfoon niet meer willen missen. ik vind het idee van deze maïs app niet zo gek, maar ik hoop wel dat ik bereik heb in maisland 7 aan zandpad 24 te Modderstad....

hahhaha

onder welkn steen hebben jullie gelegen hahhaha, veemanger is echt super, ik zeg alleen dat boeren straks alles met de computer gaan beslissen ter wijl we slim zat zijn en we zelf ook best keuzes kunnen maken zonder de computer want een boer ziet tog zeker wel waneer zijn mais rijp is

2012!!!

Het is een leuke app om gewoon eens te proberen.Kom op zeg we zitten in 2012 vind dat de agrarische sector nog veel te ver achter zijn kwa app's . Word tijd dat er een veeteelt app komt of boerderij app met actuele prijzen enz enz enz. We lopen wat dat betreft altijd iets achter, maar we komen er wel.

appie happie

Het leuke is dat wanneer je niet achter de laatste techniek aanhobbelt je een ouderwetse boer bent. Marketing campagnes spelen altijd in op de oerdrang van mensen/apen. Je kunnen profileren op de hoogste rots, werkt dus vaak ook. Techniek is een middel, geen doel, en zo'n appie voor maisoogst is misschien leuk om een keertje te bekijken voor smartphone verslaafden maar voegt volgens mij niets toe. Bekijk hoe groen de plant/blad nog is en knijp een keer in een kolf en je weet genoeg (tenminste dat hoop ik). En een dagje vroeger of later maakt toch nix uit. Dat is alleen voor control freaks van belang.

?

Je melkt ook nog met de hand? Voer halen met de kruiwagen? Land bewerken met een paard? Precies vroeg of laat gaat iedereen mee met de tijd. Eerst word er nog even tegen aan geschopt en dan nemen die zelfde mensen het ook.
right