Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Graszaadprijzen blijven stijgen

31-05-2011  · 1 reactie

Door de aanhoudende droogte en de krappe voorraden van 2010 blijven de graszaadprijzen dit jaar hard stijgen. Die voorspelling doet graszaadteler Innoseeds, die door de droogte voor 2011 een lagere zaadopbrengst verwacht.

'De lagere verwachte opbrengst geldt niet alleen voor Nederlandse producties, maar ook voor producties in omringende landen', aldus Wim Geluk, hoofd contractteelt van Innoseeds.

Naast de krappe opbrengsten van 2010 en 2011 wordt de grote prijsstijging van graszaad volgens Innoseeds ook veroorzaakt door het gestegen verbruik van graszaden om beschadigd grasland van de afgelopen jaren te herstellen. In de groothandelsmarkt zijn de verkoopprijzen van enkele soorten zelfs meer dan verdubbeld in vergelijking met een jaar geleden.

Prijsverhoging van 20 procent

Dit voorjaar verhoogde Innoseeds de verkoopprijzen al met 8 à 10 procent. Voor de zomer en het najaar gaan de prijzen nog veel harder omhoog, voorspelt het grasveredelingsbedrijf. 'We hebben per eind mei de prijzen in de Benelux met nog eens ongeveer 20 procent verhoogd', vertelt verkoopdirecteur Benelux Peter de Bruijn.

De Bruijn is er nog niet van overtuigd dat dit het einde van de prijsverhogingen is. 'Graszaad zal de komende twee jaar schaars zijn', aldus De Bruin. Wel ziet Innoseeds kansen voor de teelt van graszaad, omdat nu goede prijzen in het verschiet liggen.

Graszaadteler Innoseeds voorspelt dat graszaad de komende jaren schaars zal zijn
Graszaadteler Innoseeds voorspelt dat graszaad de komende jaren schaars zal zijn

zaaizaadboeren

aangezien deze zaaizaadboeren hun zaaizaad ook uit andere werelddelen halen lijkt me het wat overdreven,hebben wel een leuke manier gevonden om de prijzen weer eens wat op te schroeven
right