Sitemenu

vrijdag 18 juni 2021
left
content-main-left

Nieuws

Veehouders die derogatie vóór 1 februari aanvragen, moeten het aantal hectaren opgeven dat ze op 15 mei verwachten te gebruiken. Dat heeft minister Verburg geantwoord op vragen van de vaste Kamercommissie voor Landbouw.

Door de wijziging perceelsregistratie is niet voor iedereen duidelijk of de feitelijke oppervlakte landbouwgrond hetzelfde blijft en hoe daar met de derogatieaanvraag mee omgegaan moet worden. De oppervlakte moet bekend zijn omdat bij de melding de ondernemers een machtiging moeten afgeven om de kosten van de derogatiemonitoring te betalen. Indien de feitelijke oppervlakte landbouwgrond die op 15 mei in gebruik is, afwijkt van de opgave bij de derogatiemelding, wordt het te veel betaalde bedrag terugbetaald of het te weinig betaalde bedrag nagevorderd.

Volgens de minister is op 18 januari 98 procent van de percelen in het perceelsregister gewijzigd en voor de ondernemers zichtbaar in Mijn Dossier. Mede op basis hiervan kunnen ondernemers een goede inschatting maken of ze in aanmerking komen voor derogatie.

Voor derogatieaanvraag uitgaan van het te verwachten aantal hectaren
Voor derogatieaanvraag uitgaan van het te verwachten aantal hectaren
right