Sitemenu

woensdag 1 december 2021
left
content-main-left

Nieuws

CRV gaat 15 euro per koe betalen voor klauwgezondheidsgegevens van dochters van CRV-InSire-teststieren en mrij-proefstieren die aangeleverd worden via het programma Digiklauw. 

Met de premie wil CRV ervoor zorgen dat er meer praktijkgegevens over klauwgezondheid beschikbaar komen die gebruikt kunnen worden voor het fokprogramma.

Praktijkgegevens koppelen aan genetische merkers

CRV koppelt de praktijkgegevens aan genetische merkers en wil dit gebruiken in het fokprogramma, zo legt CRV-woordvoerder Bertil Muller uit. ‘Dit jaar willen we daarom veehouders voor een gereduceerd tarief de InSire Talentscan aanbieden. De informatie daarvan willen we ook koppelen aan bekende eigenschappen zoals exterieur en productiegegevens. In de toekomst zouden we die genetische informatie ook kunnen inzetten voor nieuwe kenmerken op het gebied van diergezondheid, afvoergegevens of melksamenstelling.'

Premie voor informatie verzameling

Naast de premie voor deelname aan Digiklauw verstrekt CRV 20 euro per dochter van een CRV InSire-Teststier die ingeschreven wordt voor exterieur. Voor deelname aan mpr is de premie een paar jaar geleden afgeschaft.

Gegevens uit Digiklauw worden gebruikt voor fokwaarden
Gegevens uit Digiklauw worden gebruikt voor fokwaarden
right