Sitemenu

donderdag 6 mei 2021
left
content-main-left

Nieuws

Het netwerk 'Duurmelken' onderzoekt de ideale tussenkalftijd per individuele koe. De vijf deelnemers uit Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland zoeken nog collega's die zich ook in dit onderwerp willen verdiepen.

'Voor minder persistente koeien is een korte tussenkalftijd interessant. Voor persistente hoogproductieve koeien ligt dit anders', stelt Art Wolleswinkel, begeleider van het netwerk Duurmelken. 'Later insemineren hoeft bij deze koeien geen melk te kosten. En het resulteert mogelijk ook in een langere levensduur en een lager inseminatiegetal.'

Bijeenkomst met Henk Hoogeveen van Universiteit Utrecht

Henk Hoogeveen van de faculteit Diergeneeskunde vertelt op de eerstvolgende netwerkbijeenkomst over de bestaande tussenkalftijdkennis. Geïnteresseerden in het netwerk zijn welkom op deze bijeenkomst.
De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 8 juni van 10.30 uur tot 15.00 uur bij Piet Booij in Lekkerkerk. Voor meer informatie of aanmelden voor de bijeenkomst kunt u terecht bij Art Wolleswinkel: a.wolleswinkel@melkveeacademie.nl, telefoon 0320-293190.

Het netwerk Duurmelken zoekt naar de ideale tussenkalftijd per koe
Het netwerk Duurmelken zoekt naar de ideale tussenkalftijd per koe
right