Sitemenu

vrijdag 14 mei 2021
left
content-main-left

Nieuws

De veterinaire experts van de Europese Unie, verenigd in het comité Scofcah, hebben woensdag besloten om de export van Brits rundvee voorlopig niet aan banden te leggen. Dat meldt het Engelse tijdschrift Farmers Weekly op zijn website.
Volgens het Vlaams Informatiecentrum over Land- en Tuinbouw (VILT) lag er aanvankelijk een voorstel op tafel om het Britse controleregime tegen rundertuberculose flink aan te scherpen als reactie op de uitvoer van de twaalf met tuberculose besmette runderen naar Nederland. Het comité wil de situatie echter aankijken en de Britse overheid tot de volgende vergadering in september de kans geven te bewijzen dat het om een incident ging.
Eerder besloot de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) in Nederland wel om met onmiddellijke ingang de import van vleeskalveren vanuit Engeland op te schorten. De bij de SKV aangesloten vleeskalverbedrijven mogen tot nadere berichtgeving geen Engelse vleeskalveren opzetten. De SKV controleert indringend op naleving van dit verbod.

right