Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

In het Zuid-Engelse Guildford in Surrey is op een boerderij met vleesvee mond- en klauwzeer uitgebroken. Alle 60 dieren op de boerderij zijn ondertussen geruimd. Rondom het bedrijf is een veiligheidszone van drie kilometer ingesteld. In heel Groot-Brittannië mogen geen runderen en varkens vervoerd worden.
Het ministerie van landbouw laat onderzoeken of er onlangs nog runderen en varkens vanuit het besmette gebied in Engeland zijn geïmporteerd.
Het ministerie van LNV heeft vanaf vandaag een vervoersverbod ingesteld voor evenhoevigen. Het is vanaf 14.30 uur verboden om schapen, geiten, runderen en varkens te vervoeren of bij elkaar te brengen. Dat betekent onder meer dat de rundveekeuring op de landbouwtentoonstelling in Opmeer, die maandag 6 augustus zou plaatsvinden, niet doorgaat.
LTO Nederland roept veehouders op om hun dieren te controleren op verdachte symptomen. Bij verdenking van mkz worden veehouders verzocht direct contact op te nemen met een dierenarts of te bellen met het meldnummer dierziekten (045-5354232).

right