Sitemenu

zondag 24 januari 2021
left
content-main-left

Nieuws

De Zwitserse Decrausaz Iron O' Kalibra heeft op het EK in Fribourg het algemeen kampioenschap zwartbont gewonnen.

De Boss Irondochter was een klasse apart en bezorgde grote vreugde in het kamp van GS Alliance uit Burglen. Eerder op de dag versloeg O' Kalibra in het seniorenkampioenschap de Spaanse Ashlynvray Goldwyn (v. Goldwyn). Een harmonische 'melktank' die uitkwam voor Ponderosa Holsteins.

Dubbelslag Spanje

De Spaanse inzender was daarmee voor de tweede maal succesvol; eerder won Huddlesford Duplex Medora het goud in de middenklasse. Ponderosa verwierf haar beide kampioenes via aankoop; Ashlynvray is van Franse origine, terwijl Medora een Brits levensnummer draagt. De Duplexdochter kreeg een Duitse reservekampioene aan haar flank: Jasperdochter FG Ice pakte de titel voor haar eigenaar Egon Strudthoff uit Dotlingen.

Nederlands succes

Met twee algemeen kampioenes en een overwicht bij roodbont drukt Zwitserland opnieuw zijn stempel in het Europese showcircuit. Hoewel de concurrentie bij zwartbont deze editie zeer serieus was. Niet alleen uit Spanje, ook de Duitse en Italiaanse koeien maakten indruk. Italie zag Goldwyndochter C.M.E. Goldwyn Vanity de vaarzentitel bemachtigen. 

En als klap op de vuurpijl won de Nederlandse Southland Alex. Carola 11 (v. Alexander) de reservetitel. Daarmee zetten Johan, Evelien en Jeroen van Beek voor Nederland een onvergetelijk succes in de EK-boeken.  

Zwitserse O' Kalibra wint EK-titel op eigen bodem
Zwitserse O' Kalibra wint EK-titel op eigen bodem
right