Sitemenu

dinsdag 20 oktober 2020
left
content-main-left

Nieuws

Verkooprecord voor Legend

21-02-2013  · 6 reacties

De Amerikaanse stier Morningview Legend heeft Ingenieursbureau Heemskerk een nieuw verkooprecord bezorgd.

De O Manzoon uit de familie van Whittier-Farms Lead Mae passeerde recent de grens van 100.000 verkochte doses in Nederland en Vlaanderen.

Opvolger van Triple Treat

Lange tijd was Hanover-Hill Triple Treat de meestverkochte stier van Heemskerk. Van hem verkocht Heemskerk ongeveer 75.000 doses.

Meestgebruikte importstier

Twee jaar op rij, in 2010 en 2011, noteerde Legend van de zwartbonte importstieren de meeste eerste inseminaties. Zo kwam hij in 2011 uit op ruim 18.000 eerste inseminaties in een jaar tijd.

Afgelopen jaar kwam Legend uit op een derde plek in het klassement van meestgebruikte zwartbonte importstieren, achter halfbroers Bosside Alta Ross en Co-Op Oman Loydie.

Heemskerk verkocht al 100.000 doses van Morningview Legend
Heemskerk verkocht al 100.000 doses van Morningview Legend

dit is een teken aan de wand

waren het vroeger altijd de canadezen die records haalden nu komen ze uit andere hoek daar kan semex niks aan veranderen denk ik

lineaal

een foto is leuk als je de stier er ook op kunt beoordelen maar met deze gefotoshopte lineaalfoto kan ik helemaal niks.

triple threat

wha............triple threat,wereld stier!!!tis te hopen dat legend kwa vererving net zo best word.

Stier met geen aparte

Stier met geen aparte cijfers. Wel met een (dus maar een) mooie dochter op foto. Helpt schijnbaar bij de verkoop. Van een stier als Eight begrijp ik ook niet dat er zoveel van verkocht zijn. Volgens mij zijn er wel betere O-Man zonen in dezelfde prijsklasse

Welke stier heeft dan aparte

Welke stier heeft dan aparte cijfers voor jou dan ? Wil ik wel graag eens weten, ..

NL Fokwaarden

Legend heeft net als Eight in land van herkomst normale cijfers, echter de omgerekende cijfers (NVI) zijn dermate 'interessant' dat de Nederlandse ki-verenigingen als Repro de stieren Eight en Legend op de kaart hebben gezet. De populariteit van Eight komt volgens mij niet van Semex af, nog nooit reclame van Semex over Eight in een vakblad gezien. Zwak punt bij de meeste O-Man zonen is het beenwerk.
right