Sitemenu

dinsdag 20 oktober 2020
left
content-main-left

Nieuws

Soetten Botter Allmacht 8, algemeen kampioene roodbont op de NRM van 2008, passeerde onlangs de productiegrens van 10.000 kilogram vet en eiwit.

De excellente Stadeldochter van Gerrit Jan en Joke Klein Teselink uit Harfsen bereikte haar tientonnerstatus in 3.262 dagen, met een huidige levensproductie van 116.763 kilogram melk met 5,04 procent vet en 3,46 procent eiwit.

Blikvanger

'Allmacht 8 is in heel goede doen, we hebben haar pas gespoeld met Acme en proberen haar nu opnieuw drachtig te krijgen', vertelt eigenaar Klein Teselink. De melkveehouder is vol lof over zijn bijna dertienjarige oud-NRM-kampioene. 'Allmacht is voor ons gewoon een unieke koe en een echte blikvanger. Zo eentje fok je maar één keer in je leven.'

Veeteelt maakte een korte video over het leven van Allmacht 8. Bekijk deze hier.

Naast honderdtonner is oud-NRM-kampioene Allmacht 8 nu ook tientonner
Naast honderdtonner is oud-NRM-kampioene Allmacht 8 nu ook tientonner

Stadel

En tevens de eerste Stadel die de status tientonner heeft bereikt. Super prestatie van een super koe. Zijn er ooit stiertjes van ingezet bij een KI?

Super

Van harte gefeliciteerd!

mooi !

gefeliciteerd met deze prestatie!

onvolledig verhaal helaas

we zien in de papieren veeteelt dat deze rubriek gaat veranderen waarom niets over de verdere afstamming en fokresultaten van deze vedette in bijgaand artikel??

Allmacht

Kars,dat Allmacht een Stadeldochter is en NRM kampioene van 2008 staat helder beschreven in het bericht. Een bericht op de site van Veeteelt hoeft niet perse 100 procent overeen te komen met wat er in de papieren uitgave van Veeteelt staat. Veeteelt.nl brengt kort en bondig nieuws, achtergrond artikelen staan in Veeteelt zelf.
right