Sitemenu

maandag 19 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Miljoenste dosis sperma verkocht van Million

13-03-2013  · 5 reacties

De Amerikaanse fokstier England-Ammon Million doet zijn naam eer aan. Recent heeft zijn eigenaar Select Sires de miljoenste dosis sperma van de Outsidezoon verkocht.

Nadat Million in augustus 2008 tot fokstier promoveerde snelde hij in rap tempo naar de status van miljonair. Volgens foktechnicus Charlie Will van Select Sires was Million zo populair omdat hij een uitgesproken pinkenstier en een van de best bevruchtende stieren uit de geschiedenis was.

Uit Snow-N Denises Dellia

Million stamt via een BW Marshallmoeder en een Rudolphovergrootmoeder uit de welbekende en met 95 punten ingeschreven fokkoe Snow-N Denises Dellia.

In Nederland en Vlaanderen leveren inmiddels 228 dochters een bijdrage aan de fokwaarde van Million die omgerekend op 41 nvi en 111 totaal exterieur ligt. In Amerika zijn al ruim 18.500 dochters van de Outsidezoon aan de melk. Million is ook foktechnisch benut in zowel de mannelijke als vrouwelijke lijn.

Million snelde in rap tempo naar de status van miljonair
Million snelde in rap tempo naar de status van miljonair

Echte stier.

Met 41 NVI zal zijn productie index wel niet veel zijn. Om te zien is het echter een zeer fraaie stier. Voorhand, kracht, diepte en een mooie rug en kruispartij. Zo moet een stier eruit zien volgens mij

Goede stier voor

Goede stier voor "commerciele" veehouder. Sterke, correct gebouwde koeien die zich zeer makkelijk redden in grote koppels. En uit de beste fokfamilie die er ooit is geweest!!!!

Het is inderdaad een fraaie

Het is inderdaad een fraaie stier. Vader outside fokt wel vaker fraaie zonen

Voor een pinkenstier is het

Voor een pinkenstier is het wel een mannelijke stier om te zien .

million

aan exterieurzijde is er weinig op aan te merken maar de -0,31% voor eiwit en de negatieve vetvererving plus de lage levensduur en lage vruchtbaarheidscijfers doen mijn hartje nog niet sneller kloppen.
right