Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Importrecht Finse roodbonte stieren naar K&L

28-01-2013  · 18 reacties

Vanaf 1 januari 2013 is Koole & Liebregts de nieuwe importeur van sperma van Finse roodbonte stieren. De fokkerijorganisatie neemt de verkoop over van Xsires.

Koole & Liebregts verkocht al stieren van het ras Deens rood en is samen met CRV vertegenwoordiger van Zweeds roodbonte stieren.

Viking Red

In het verleden werd aparte promotie gemaakt voor de rassen Fins roodbont (ayrshire), Zweeds roodbont en Deens rood. Nadat de ki-organisaties uit de drie landen al eerder zijn gefuseerd, treden de drie roodbonte rassen volgens Koole & Liebregts nu ook als één ras de toekomst tegemoet onder de naam Viking Red.

Koole & Liebregts is sinds januari nu onder andere de verkopende partij voor de Finse stier Asmo Sale. Xsires blijft wel de importeur van Noors roodbont.

De Finse Asmo Sale wordt sinds 1 januari verkocht door Koole & Liebregts
De Finse Asmo Sale wordt sinds 1 januari verkocht door Koole & Liebregts

Finnen staan ook nog gewoon bij Xsires op kaart

Zie de Finnen ook nog bij Xsires op kaart staan dus nu 2 aanbieders? Zal wel politiek spelletje Xsires plagen ofzo gaande zijn?! Misschien te veel last van ofzo? Wel mooie stier op foto die Asmo Sale.

Oude voorraad

Of gewoon nog veel sperma op voorraad?

drukte

Wat een drukte om die paar 100 rietjes verkochte finnen per jaar.

Finnen

Omgerekend hebben die Finnen wel hoge producties! Nog maar eens naar kijken......

Marktaandeel

Het marktaandeel van Koole-en-Liebregts op de nederlandse markt is nihil, en dan moeten ze ook hun energie ook nog over van alles en nog wat verdelen. Zou mij hooglijk verbazen als er volgens jaar ineens 20.000 rieten fins sperma in Nederland verkocht zouden worden. Ik hoop voor Koole en Liebregst dat ik me vergis.

heeft ASMO SALE mry bloed??

zie weinig melktypische trekjes bij deze vedette hoor...........

positief

nee je zal een keer ergens positief om zijn

Zucht..............

Zucht..............

begrijpelijk

ik begrijp uw zucht. maar word er zo gek van dat er een paar zijn die overal op tegen zijn, mijn excuses!!

Mooi spul

Goede zaak dat de Scandinavische stieren samengevoegd worden tot Viking Red. Er zit natuurlijk wel wat verschil tussen de stieren vanuit de drie landen maar nu wordt het allemaal wat overzichtelijker en beter te vergelijken. Tis niet te hopen dat K&L ook hun fantastische prijzen aan dit sperma gaan hangen..

Jammer

Wat nou zo leuk is aan dit verhaal is dat er in Sweden en finland enorm ingekruist word. Alleen doen zij dat met HF ivm dat zij hun eigen koeien al lang niet goed genoeg meer vinden. Maar gelukkig kan het overtollige sperma nog hier heen :-)

Beste alex

Volgens mij betekend dit niets meer dan dat deze Finnen Zweden en Denen geen bord voor hun kop hebben en wel hun koe willen verbeteren en wel accepteren dat HUN ras niet op alle fronten het beste is. Nee WIJ HOLSTEINBOEREN hebben de koe die het meeste geeft, het meest vruchtbaar is en het langst blijft lopen........ Ik hoop dat dit stof tot nadenken is. Ik weet ook Alex dat ik niet tegen u praat, maar tegen uw emotie. Een wezenlijk verschil.

Stof tot nadenken

Sikke, als jij holsteins hebben met allemaal problemen, zoals vruchtbaarheid en celgetal dan moet je eerst eens bij jezelf te raden gaan welke stieren je 5 jaar en langer terug hebt ingezet. Waarschijnlijk de verkeerden. Om dan alle holstein koeien te gaan afkraken is wel erg makkelijk niet!

Hoi Willem

Ik heb geen enorme problemen met hf. Levensproductie bij afvoer 43000 kg melk. ik merk alleen wel dat mijn koeien minder hard ( vitaal) worden. Ik moet steeds meer hulpmiddelen inschakelen om dit resultaat te behouden. Nu weet ik dat ik niet de enige ben, de totale levensprodctie in Nederland laat een dalende trend zien.

Kruisen

Hoi Sikke, Ben je daarom ook gaan kruisen of hou je het binnen HF?

Ik had het graag binnen hf

Ik had het graag binnen hf gehouden, hobby van mij. Alleen is geld verdienen nog een grotere hobby......

Fins

Sikke en Fokke, Voor eindeloos discussiëren over diverse onderwerpen heeft veeteelt een forum opgezet.

Ooh sorry Henkie

Ik ga gelijk naar het forum?
right