Sitemenu

dinsdag 20 oktober 2020
left
content-main-left

Nieuws

Genus en Genes Diffusion starten samenwerking

12-02-2013  · 6 reacties

De Britse ki-organisatie Genus en het Franse Genes Diffusion gaan elkaars holstein- en vleesveestieren vermarkten op hun internationale markten.

Dat melden beide organisaties vandaag in een persbericht.

Geen gevolgen voor Nederlandse en Vlaamse markt

De samenwerking heeft geen gevolgen voor de Nederlandse en Vlaamse markt, waarin Genes Diffusion samenwerkt met CRV. 'We bekijken de samenwerking van land tot land, van stier tot stier', zo legt Lieven Carron, woordvoerder van Genes Diffusion uit. 'We benutten het internationale netwerk van Genus voor onze producten en Genus krijgt toegang via ons netwerk tot de Franse markt. Verdere samenwerking op het gebied van onderzoek of de fokprogramma's is niet aan de orde. Dat is echt te ver voor de muziek vooruitlopen.'

Gezamenlijk 18 miljoen doses

Genus is eigenaar van ki-organisatie ABS en vermarkt naar eigen zeggen jaarlijks 15,7 miljoen doses sperma. De stier Shottle heeft afgelopen jaren daaraan een belangrijke bijdrage geleverd.

Genes Diffusion heeft in Frankrijk een marktaandeel van 30 procent en verkocht in 2011 wereldwijd in totaal 2,3 miljoen doses. Belangrijke stieren van Genes Diffusion van recente datum zijn Roumare en Danillo. Gezamenlijk zouden de partijen goed zijn voor de verkoop van 18 miljoen doses.

Picston Shottle, een van de paradepaardjes van Genus.
Picston Shottle, een van de paradepaardjes van Genus.

met a.b.s. samen een mooie club

dat kan wel eens de grootste worldwide worden er zijn al abs en genes diffusionverkoopteams langs de weg shottle, danillo etc. dat geeft aantallen en verkooppouwer!!!

lekker makkelijk

straks alle stieren van over de wereld op 1 stierenkaart. begin vant einde voor de ki verenigingen en de ki clubs. graag wil ik er wel bij vermelden dat roumare nou niet echt een belangrijke stier voor gd was. orcival en rocko waren en zijn altijd nog stukken beter en ook veel meer verkocht dacht ik zo

tzalwel meevallen albert, er

tzalwel meevallen albert, er blijven nog genoeg ander over met goede stieren. Toen Alta van start ging, dacht ook iedereen dat die hét gingen maken. Maar wat hebben ze nu nog in hun stallen, is het echt top???? Ik kijk er zelfs niet eens meer naar wat ze allemaal hebben.

genomics

Ik denk dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn van de traditionele KI blokken. Danillo is een mooi voorbeeld van hoe ik denk dat het in de toekomst zal gaan, een boer is eigenaar, KI test hem, andere GD vermarkt hem, en zowaar CRV bij gebrek aan een eigen fatsoenlijke stier zet hem op de kaart. In de toekomst zie ik het zo, een boer test een stier op z'n genomics, als ie hoog genoeg is gaat hij hem vermarkten wat in praktijk waarschijnlijk betekend leasen aan de verkooporganisatie waar ie het meest aan kan verdienen. Nix geen geneuzel meer met allerlei boerenbesturen, stieren selectie commissies, testprogramma's etc, gewoon verkopen, en niet lummelen. Mooie tijden breken aan. GD en Genus snappen het tenminste.
right