Sitemenu

woensdag 1 december 2021
left
content-main-left

Nieuws

Begin januari is onverwacht het einde gekomen voor Tellingen Esmeralda 27 van Roelof en Ina Krikken uit Echten. De Allendochter won vorig jaar het seniorenkampioenschap tijdens de NRM.

De 7,5-jarige Esmeralda verkeerde volgens haar eigenaren kort voor haar dood in een prima gezondheid. ‘We hadden juist tegen elkaar gezegd dat ze er nog niet zo goed voor had gestaan. Ook was ze weer 65 dagen drachtig’, vertelt Roelof Krikken. ‘Toen we op zondagmorgen in de stal kwamen lag ze met een poot vooruit en de kop langs haar lijf in de box, dood. Een acute hartstilstand dus waarschijnlijk.’

Lou Etta-familie

Esmeralda stamt via onder andere Delta Esmeralda uit de bekende Amerikaanse fokkoe Walkup Bell Lou Etta. Krikken heeft uit Esmeralda 27 twee melkgevende dochters van Goldwyn, waarvan er één onlangs 87 punten als vaars heeft gekregen. Tussen het jongvee loopt ook nog een Struikdochter van de met 92 punten ingeschreven Esmeralda. In vier lijsten produceerde Esmeralda 27 uiteindelijk 53.097 kilo melk met 4,63 procent vet en 3,44 procent eiwit.

De met 92 punten ingeschreven Esmeralda 27 werd 7,5 jaar oud
De met 92 punten ingeschreven Esmeralda 27 werd 7,5 jaar oud

wat een zonde.

wat een zonde.

Zalige koe; erg robuust met

Zalige koe; erg robuust met een fantastische inhoud. Van zo'n koeien houd ik; zeer jammer maar dat is het leven zeker

Zonde dat zo'n correcte koe

Zonde dat zo'n correcte koe al op zo'n jonge leeftijd heeft moeten sterven!
right