Sitemenu

zondag 28 februari 2021
left
content-main-left

Nieuws

Met een tussenpauze van een jaar was het algemeen roodbontkampioenschap op de Zuid Nederlandse Wintershow opnieuw een prooi voor Dennenburg Martina 44. De bekende Kiandochter van familie Meulenbroeks uit Lage Mierde greep de titel ook in 2011.

Martina won voor het algemeen kampioenschap en de seniorentitel in Asten-Heusden ook al de productieklasse met zowel rood- als zwartbont veelgeefsters. In de strijd om de seniorentitel was de best bewaarde Martina te sterk voor de zware JU Dora 501 (v. Konvoy) van Stef Goossens uit Beers. Dora maakte ook onderdeel uit van de winnende bedrijfsgroep van Goossens.

Weer Jotandochter succesvol

De middenklasse was bij roodbont het sterkst bezet in Asten-Heusden en daaruit verkoos jury Henry ten Have de nog erg verse, ruim ontwikkelde Moerhoeve Marina 238 (v. Classic) van John van der Aa uit Sint Michielsgestel als kampioene. Haar secondate werd de sterk gebouwde Lucrativedochter Dijkstar Connie 70 van familie Bongers uit Egchel.

Bij de vaarzen was er net als eerder deze week in Dronten een jonge fokperiodedochter van Jotan succesvol: Bonhill Warsi 114 van Wil Bongers uit Kessel. De jeugdige Warsi verwees de balansrijke Stoks Gertruida 23 (v. Maximus) van Wim en Fien Leenders uit Nederweert Eind naar de reservestek.

Twee titels voor Ubachs

Bij zwartbont won met Zandenburg Buckey Tripoli evenals bij roodbont de seniorenkampioene het algemeen kampioenschap in Asten-Heusden. De rastypische, verse Buckeyedochter van familie Sommers uit Elsendorp kreeg van Albert Prins bij de oudere koeien de lang gebouwde Annabell 20 (v. Lemmer) van Ger en Eric Ubachs uit Epen als haar secondante.

Survivordochter Vanholland Anke 92 van Corné van Holland uit Delwijnen won op basis van veel balans de middenklassetitel. Dit ging ten koste van de jeugdige, kwaliteitsrijke Euro’s Jet 825 (v. Strider) van Bloemen Melkvee uit Vredepeel.

In de vaarzenklasse was opnieuw Ubachs succesvol, dit keer met de harmonisch gebouwde Damiondochter Marianne 184. Ze troefde de puik geuierde Retraitehoeve Saskia 3 van Peter Willemse uit Beers af. De Destrydochter won eind vorig jaar ook al de vaarzentitel op de Midsummer Dairy Show in Schijndel.

Bewegende beelden

Blik op de Koe maakte van de keuring in Asthen-Heusden een filmpje. Bekijk de bewegende beelden hier.

Dennenburg Martina 44 (v. Kian), algemeen kampioene Asten-Heusden (archieffoto)
Dennenburg Martina 44 (v. Kian), algemeen kampioene Asten-Heusden (archieffoto)

jury bij zwartbont

Het jurylid bij zwartbont stond in mijn ogen niet goed te keuren. Hoe kan nu een vaars met een dikke hak winnen?

Degelijke koeien voorop, dikke hak kan alleen echt niet!

Helemaal mee eens, slaat echt nergens op!!!! Voor de rest knap dat hij zich niet liet misleiden door sommige overdreven grote koeien maar zocht naar een complete uniforme koe!

jury zwartbont

Mee eens, en dan hebben we het nog niet eens over de verkeerde speenplaatsing van de middenkampioene. De gewone melkveehouders langs de kant kunnen dit toch niet geloven....

nieuw

Is dit een nieuwe sport, juryleden afkraken? Ga er anders zelf staan, oh nee jullie waren niet gevraagd!

Jureren

Jureren blijft een jurysport waarbij je de gemaakte keuzes voor iedereen zichtbaar zijn. Het is prima om over gemaakte keuzes te discussieren, maar niet netjes om persoonlijke aanvallen te plaatsen via deze site. Deze discussie is daarom gesloten.
right