Sitemenu

woensdag 1 december 2021
left
content-main-left

Nieuws

Tijdens de jaarlijkse studieavond van het Platform Roodbont is Jan Wigboldus uit Garmerwolde uitgeroepen tot roodbontfokker van 2011. Wigboldus werd uit vier genomineerden verkozen door veeteeltstudieclubs en vertegenwoordigers van de agrarische pers.

Wigboldus dankt de titel aan het veelvuldig afleveren van roodbonte fokstieren in de afgelopen jaren. De meeste bekendheid kregen stieren uit de Ginyfamilie met stammoeder Topspeed Giny aan de basis. Van de zwartbonte Celsiusdochter met roodbontfactor schopte onder andere de roodbonte zonen Topspeed Gogo, Topspeed Laarman en Topspeed Jatra het tot fokstier. Haar kleinzoon Lowlands Klimmer behaalde diezelfde status.

Levensduurtopper Kodak

De op dit moment meest bekende stier met het Topspeedprefix is Kevinzoon Kodak. De hoogste roodbontstier voor levensduur heeft een plek veroverd in de top van de indexlijst en stamt uit de Jantjefamilie van Wigboldus. Naast Kodak is ook zijn volle broer Topspeed Jacco gepromoveerd tot fokstier.

Jan Wigboldus leverde afgelopen jaren veel roodbonte fokstieren
Jan Wigboldus leverde afgelopen jaren veel roodbonte fokstieren

logisch?!?

roodbontfokker van het jaar en dan een foto van een mooie zwartbonte koe

RE: Logisch?!?

Met roodbont-factor! (Groot)Moeder van vele roodbonte fokstieren.

jan wigboldus van harte gefeliciteerd

inderdaad jan gefeliciteerd, jij laat zien dat de zwartbonte koe de zaak bepaalt en maakt gepast gebruik van de honger naar rode velletjes. ik heb t dus over melkkoeien en niet over mry koeien.
right