Sitemenu

woensdag 1 december 2021
left
content-main-left

Nieuws

Vijftigste honderdtonner voor familie Knoef

24-12-2012  · 45 reacties

Jos en Ingrid Knoef uit Geesteren hebben afgelopen weekend de vijftigste honderdtonner op hun bedrijf verwelkomd.

Tijdens een mpr-monstername passeerde Big Clara 120 (v. Hunter) de 100.000 kg melk. Eerder dit jaar doorbrak haar moeder Big Clara 115 (v. Boudewijn) ook die grens.

In 1997 behaalde Jopie 155 (v. Brave) als eerste koe op het Overijsselse bedrijf de 100.000 kg melk. In 2004 meldde zich de twintigste honderdtonner, in 2009 de veertigste.

Acht Sunny Boydochters

Sunny Boy had het grootste aandeel in de honderdtonners op het bedrijf van Jos en Ingrid Knoef. Hij leverde er acht, terwijl Lord Lily, F16 en Jabot elk vier honderdtonners voor hun rekening namen.

Behalve honderdtonners bracht het bedrijf ook al veel tientonners voort: in totaal negentien stuks. Daarmee zijn Jos en Ingrid Knoef met voorsprong het bedrijf met de meeste tien- en honderdtonners.

 

Big Clara 120 vijftigste koe met 100.000 kg melk bij Jos en Ingrid Knoef
Big Clara 120 vijftigste koe met 100.000 kg melk bij Jos en Ingrid Knoef

Wat een enorme prestatie,

Wat een enorme prestatie, proficiat!!!!

hardstikke knap

Het is hardstikke knap maar heeft ook wel met de tolerantie en hobby van de boer te maken. Koe op de foto heeft wel een erg diep uier (ver onder de hak maar wel goede speenplaatsing). Bij mij was die denk ik allang vervangen door een jongere koe, minder gedoe. Maar ja, ik heb ook niet zoveel met overdreven levensduur, goed is meer dan goed genoeg.

Ach die uier is toch niet te

Ach die uier is toch niet te diep voor zoveel melk geproduceerd te hebben!! Kijk eens wat een echte melktypische frame koe dat is, met zoveel beenkwaliteit!

Inderdaad prima uier voor

Inderdaad prima uier voor zo'n oude koe! Misschien geen show, maar wel functioneel. Daar draait het uiteindelijk toch om. Proficiat!

Sorry, maar dit is een

Sorry, maar dit is een opmerking van niks. Redactie mag deze van mij verwijderen.

Tja, Peter he. Tis nooit goed

Tja, Peter he. Tis nooit goed of er mankeerd wel iets aan.

robot

bij jullie staat zeker een melkrobot in de stal want je kijkt naar de speenplaatsing en uier diepte anders past de robot arm er niet onder Jammer dat er dan om die reden goede koeien weggaan

robot

ik bedoel bij peter

Ja, super!!! een dikke

Ja, super!!! een dikke proficiat aan de familie Knoef voor hun jarenlange inzet daarvoor!

50ste koe met 100.000 kg. melk

Fam. Knoef proficiat met dit unieke voorval. Dit is iets om echt trots op te zijn. Wel verwacht ik van iedereen die een reactie geeft dat ze met voor en achternaam reageren.

levensduur

het feit dat knoef's koeien levensduur hebben is een mooie opsteker, hopelijk laat big winner dat ook zien bij zn dochters.............

top prestatie!

Wat een mijlpaal fam. Knoef! Diep respect hoe jullie dat voor elkaar krijgen!

Top!Top!

Geweldige prestatie. Respect voor de hele familie om samen deze mijlpaal te bereiken. Het zal nog een poosje duren voor dat iemand hier in de buurt van komt. Geniet er van!! Hoop dat de taart lekker was.

Alles zelf gefokt?

Ha Jos en Ingrid, wat een prestatie zeg. Uniek in de wereld denk ik. Maar mijn vraag is of je alles zelf gefokt hebt en ook vanaf de eerste lijst zelf gemolken hebt? of zitten er ook koeien bij die al tigduizend kg melk gaven en toen naar de BIG stal kwamen?

zelf gefokt

Van de vijftig honderdtonners van de familie Knoef zijn er zes zonder de stalnaam Big. Wie wil grasduinen in de lijst met honderdtonners, kijk op de site van CRV: bit.ly/RkZ9sD

Super prestatie!

Jos Ingrid en kinderen, van harte gefeliciteerd met deze prestatie.Super!!

50

super prestatie 50 koeien met meer als 100.000kg melk en dan deze koe ook nog met een best uier dat bij de hakken kangt super

Op Naar de 100

Familie Knoef, Van Harte Gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!!!!!

Fantastisch

Fam. Knoef, super prestatie. Ga zo door! Een teken dat alles voor elkaar is, fokkerij en management.

Ingrid , Jos en de kinderen van Harte!!

Geweldig natuurlijk. Met de Big Winners lijkt het ook die kant op te gaan!

voorbeeld voor veel andere

Familie Knoef, gefeliciteerd met super prestatie! over tweede reactie van Peter op foto Clara 120. Dat noem ik luxe selectie dat is pas hobby. dit is wat we allemaal moeten na streven na 2015 weinig jongvee en oude koeien vervanging onder 15 %. mijn vraag aan knoef is wat er zins 1997 verandert in managment dat het nu zo hard is gaan lopen met 100.000 koeien

Fam. Knoef, super prestatie.

Fam. Knoef, super prestatie. Een teken dat alles fokkerij en management super moet zijn!Ga zo door

KLASSE

gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie, geweldige PR voor de melkveehouderij!

Geweldige prestatie

Jos, Ingrid en kinderen, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

Fam. Knoef

Deze veehouder is een voorbeeld voor alle melkveehouders, hoe je melkkoeien fokt en voert en verzorgd. Al die andere Holsteinboeren moeten zich eens flink achter de oren krabben hoe zij na 30 jaar Holstein-stieren gebruik nog geen of een paar 100 tonners hebben gefokt..............!!! Laat staan dat ze nog geen koe op stal hebben die meer dan 3x gekalfd heeft...... Hulde aan Fam. Knoef !!!

Erg knap!

Familie Knoef gefeliciteerd en dat er nog maar velen mogen volgen! En ik snap Peter niet dat hij zo'n opmerking durft te maken over het uier! Ver onder de hak is sterk overdreven...

Super

Proviciat Fam Knoef dit is geweldig geniet hier ook van,dat uier ziet er nog prima uit na zo veel liters melk, ps ben het met fons eens vermeld je achternaam ook even.

gefeliciteerd, aan 50 komen

gefeliciteerd, aan 50 komen wij nog niet toe, maar het afgelopen jaar zijn er heel wat bij gekomen..

Geniet er van.

Fam. Knoef. Gefeliciteerd. Geniet van al deze reacties tijdens de feestdagen het is jullie gegunt. Groet Thomas Elbers.

Apart

Apart beste prestatie, hoe krijg je het voor elkaar, super!. Fam Knoef gefeliciteerd, G vd Kolk

Gefeliciteerd!!

Geweldig familie Knoef. Geniet er van! Hun geheim: oude koeien en een jonge ..... :-) Gefeliciteerd!

50 honderdtonners is zeker een kompliment waard

het lijkt wel een soort receptie eenieder wil persoonlijk de familie knoef complimenteren met dit fantastische sukses hopelijk kunnen ze hier ook wat kommercieel voordeel uit halen door bijvoorbeeld mooie nabetalingen van big winner bij kampen of betaalde lezingen en of ekskursies aan hun bedrijf ben benieuwd of er ooit stiertjes nog voor ki verkocht worden deze ouwe tantes zullen wel geen hoge genomicsfokwaarden hebben wellicht reageert jos knoef zelf wel daarover mooie kerst folle lok en seine kars fielmich

Super koe diep uier

Mooie prestatie fam knoef en friends en idd Peter het uiertje zit onder de hak, goed opgemerkt.(feit) Vinden we niet erg. Trouwens gras is groen, mag op reageren hoeft niet want het is een feit.

Gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd! Als je 50 koeien over de 100.000 liter kan helpen dan ben je boer in hart en nieren! Op naar de volgende vijftig :)

gefeliciteerd met de 50st 100 tonner

Vanuit Brazilie wil ik familie Knoef feliciteren Geweldig. Een voorbeeld bedrijf voor geheel Latijns-Amerika

Vijftig 100 tonners!

Een voorbeeld voor de hele wereld! Geweldige prestatie, ik ben een beetje jaloers.....Groeten uit Frankrijk.

Op naar de 100

Jos en Ingrid van harte proficiat

100.000 kg koe

Peter van hier boven heeft nog nooit een 100000 kg koe gezien. Dat moest men elke jonge boer verplichten voordat ze boer worden...

Onder de hak

Peter zal ook wel geen koeieboer zijn en hoort hier dan ook niet te reageren als je geen verstand hebt van koeien. Tevens vind ik het rare opmerkingen van mensen als bij een koe van 1000000, ze zeggen dat het uier onder de hak is. Maar voor mij kan een uier dan nog best goed zijn, net als bij deze koe. Fam. Knoef, GEFELICITEERD!!

Idd, alles gaat meestal wat

Idd, alles gaat meestal wat meer hangen he naarmate een levend wezen ouder wordt. 100.000 liter geven en er nog zo schrander uitzien dat noem ik een topkoe! Met mooiigheid wordt geen melk gegeven..

Super prestatie

Super prestatie, heel knap en bijzonder. De hele familie gefeliciteerd.

Fantastisch

Familie Knoef gefeliciteerd met deze prestatie!

PROFICIAT

Familie Knoef, van harte met dit geweldige resultaat. Dit is hét voorbeeld van een goede verzorging van de koeien en bedrijfsmanagement.

Hartelijk dank!

Hierbij willen wij graag iedereen bedanken voor de gelukwensen en felicitaties. De gestelde vragen zal ik proberen te beantwoorden. Er zijn inderdaad zes dieren die niet bij ons zijn geboren, vijf zijn als pink aangekocht en één als derdekalfs koe van mijn neef die stopte met melken. Waarom het vanaf 1997 vrij snel ging, komt volgens mij niet door een sterk veranderd management maar meer door de Holsteinisering, de tweede en derde Holstein-kruising die we aan de melk kregen hebben beiden 100.000 kg geproduceerd. Van één van de koeien is rechtstreeks een stier naar de KI vertrokken (Ideal X Etazon Blackstar), Maar er zijn er wel meer die aan de basis staan van een familie waarvan stieren naar de KI zijn gegaan: Anna Jacoba 71, Pinkpoop Star 5, Annette 25, Boukje 167 en 211. Verder willen wij iedereen veel geluk en gezondheid wensen voor 2013. Hartelijke groeten, Fam. Knoef.

jos knoef zegt liever niks over genomics denk ik

in t nieuwe jaar kiest hij voor t de kool en de geit sparen principe interessant zou zijn te weten waar de nog levende 100 tonners van drachtig zijn en waarvoor hij kiest in zn fokkerijbeleid wellicht komt er nog een aanvulling...........
right