Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Toscano populairst in Wallonië

19-04-2012  · 3 reacties

Titaniczoon Toscano was in 2010 de meest ingezette stier in het Waalse dhz-circuit.

Fokkerijorganisatie AWE verkocht van de stier 3887 rietjes aan veehouders die zelf insemineren. Jockozoon Stol Joc en Goldwyntelg Van Gogh vervolgen de top drie met respectievelijk 3505 en 2526 doses sperma.

Elektron aan kop bij inseminatoren

De top van meest ingezette stieren door inseminatoren van AWE wijkt de hele linie af van de gebruikte doses in dhz-ki. De lage prijszetting van Esquimauzoon Elektron brengt de stier aan kop met 2345 rietjes. Op de tweede en derde plek volgen de stieren Rexondi (v. Addison) en Juwel (v. Jesther) met respectievelijk 2038 en 1997 doses sperma.

Groeiend aandeel genomicstieren

AWE meldt in het jaarverslag tevens een groeiend marktaandeel van genomicstieren. Tien tot vijftien procent van het totaal aantal verkochte rietjes komt inmiddels voor rekening van stieren met genoomfokwaarden. In dat segment is Goldwynzoon Goldday - hij kreeg recent zijn eerste fokwaarden - met 1746 doses de meest verkochte stier.

Tien tot vijftien procent van de verkochte rietjes in Wallonië zijn van genomicstieren
Tien tot vijftien procent van de verkochte rietjes in Wallonië zijn van genomicstieren

belgen hechten kennelijk aan internationaal geteste vaders

of grootvaders wellicht dit lijstje geeft weinig echte crv stiervaders aan goldday heeft dacht ik inmiddels echte fokwaarden en is goldwyn x oman x durham

weinig

Kleine aantallen sperma voor zo'n organisatie. Een beetje zichzelf respecterend Nederlands KI/inseminatie-clubje zet tig zoveel sperma weg volgens mij.

Titanic, 2010?

@Noordhollander Ben alleen bang dat Titanic niet de geschikte stiervader is. Voor meer info: Zie topic Gjalt op het veeteeltforum. P.s: Waarom zijn nu pas de dhz-resultaten van 2010 beschikbaar?
right