Sitemenu

maandag 30 november 2020
left
content-main-left

Nieuws

Sterk beenwerk imponeert bij Burnstyndochters

21-11-2012  · 4 reacties

Peeldijker Burnstyn heeft op de Rundvee Relatiedagen in Gorinchem een verdienstelijke dochtergroep laten zien.

Een zestal goed ontwikkelde nakomelingen gaf Burnstyn (v. Mr Burns) het profiel van een stier die prima frames vererft. De kruispartijen waren lang, voldoende breed en goed van constructie. De harmonisch gebouwde dieren lieten een mooie lengte zien, een bovengemiddelde hoogtemaat met bijpassende dieptematen.

In december een fokwaarde

In het uierbeeld noteerde Burnstyn een ruime voldoende. De uiers waren voldoende lang, mooi vierkant met veel bodemvrijheid. De speenplaatsing en ophangband oogden sterk, terwijl een aantal dochters een bemerking verdiende in achteruierhoogte en met name in de aanhechting in de dam.

Beenwerk lijkt het handelsmerk te worden van de roodbontstier, die in december een fokwaarde krijgt. De zes Burnstyndochters presenteerden stuk voor stuk parallel geplaatste benen met een puike kwaliteit in botstructuur.

Outcross afstamming

Eigenaar Ki Samen selecteerde het zestal uit de eerste 45 melkgevende dochters van Burnstyn. De fokkerij-organisatie is enthousiast over zijn outcross afstamming: na Mr Burns volgen Rubens, Ronald, Tops, Alpenrex en Triple Threat. Burnstyns grootmoeder Liesje 385 produceerde meer dan 10.000 kilo vet en eiwit.

Burnstyn (v. Mr Burns) debuteert met een dochtergroep in Gorinchem
Burnstyn (v. Mr Burns) debuteert met een dochtergroep in Gorinchem

deels fraaie burnsteyn dochters

ja een paar hele mooie roodvellige vaarzen voerden de kollektie aan en sloten m af een paar zwarbonte dochters misten nogal wat afwerking in bepaalde onderdelen........

Welke onderdelen?

Welke onderdelen?

onderdelen

de hele dochtergroep viel in mijn ogen niet helemaal mee. ik had persoonlijk meer verwacht van de uiers en benen. de benen waren wisselend van erg stijl tot erg krom. de uiers konden wat hoger en betere overgangen tussen voor en achteruier. wel leuke frame's en koeien die melk willen geven, ben alleen beniewd of ze oud kunnen worden?

Burnstyn

Ga ze vanavond bekijken. Ben benieuwd. Zelfde famillie als Fiction?
right