Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Shottle miljonair

18-01-2012  · 4 reacties

In Groot-Brittannië heeft Shottle zijn miljoenste dosis sperma geproduceerd. De twaalf jaar oude Mtotozoon is de elfde miljonair van ki-organisatie ABS.

Vanaf zijn debuut in mei 2004 staat Shottle wereldwijd hoog in de indexlijsten. In de meest recente indexdraai prijkt de Mtotozoon nog altijd in de top dertig voor TPI, de Amerikaanse totaalindex. Omgerekend scoort Shottle 131 nvi en 112 exterieur.

Bontgespikkelde dochters

In Nederland en Vlaanderen zijn bijna 2000 Shottledochters aan de melk, wereldwijd zijn dat er zo’n 50.000. De vaak bontgespikkelde Shottledochters kenmerken zich door een goede uiergezondheid, een hoge levensduur, een rustig karakter en sterk exterieur. 

Shottle stamt uit de excellente Britse Aerostardochter Condon Aero Sharon. Ook als stiervader is Shottle massaal ingezet.

Shottle is ook als stiervader massaal ingezet
Shottle is ook als stiervader massaal ingezet

genomics van shottle

Toch wel bijzonder dat ie zo goed zijn merkers doorgeeft. Het is met Mtoto, Aerostar en Inspiration nou niet de meest snelle generatiewisseling. Of is ie toch wat overschat. Zijn zonen moeten het immers allemaal nog wel gaan waarmaken...

generatiewisseling

Bertine, Misschien dat we iets minder vooruitgegaan zijn als we denken? Zijn de huidige stieren wel altijd zoveel beter als Mtoto of Aerostar?

lofzang over mtoto is een beetje overbodig

ik heb destijds nogal wat mtotootjes gezien oa bij bles dairies fam kloosterman reitsma, wat uit elkaar gevallen is ondanks grote deskundigheid, maar te weinig finaciele doelpunten terwijl de hele semexstaf kon meekoekeloeren daar waren het niet de echte vedettes....

vedettes?

Het waren mss niet onmiddelijk de vedettes, maar wel die het langst blijven lopen en (u zei het al financiele doelpunten) die het meeste opbrachten
right