Sitemenu

zondag 28 november 2021
left
content-main-left

Nieuws

Roodbonte Seisme krijgt 96 punten

04-10-2012  · 9 reacties

In Amerika is de bekende roodbontkoe Blondin Redman Seisme vlak voor de World Dairy Expo ingeschreven met 96 punten. Voor uier kreeg de Redmandochter zelfs 98 punten.

De zes jaar oude Seisme is tweevoudig winnares van de Royal Winter Fair in het Canadese Toronto en won in 2010 ook het algemeen kampioenschap roodbont in Madison.

Seisme werd geboren op Ferme Blondin in Canada, maar is inmiddels in het bezit van het Amerikaanse bedrijf Milksource Genetics.

World Dairy Expo

Deze week vindt in Madison de World Dairy Expo plaats. De roodbontkeuring is op vrijdag 5 oktober, de zwartbontkeuring is een dag later.

Seisme krijgt 98 punten voor uier (archieffoto)
Seisme krijgt 98 punten voor uier (archieffoto)

dat is nogal wat jammer dat de foto oud is

zal me benieuwen of dat in hoornaar ook gaat lukken met een kampioene daar.............

Super koe!!!!!!!!!! Zo zie je

Super koe!!!!!!!!!! Zo zie je ze hier in Europa niet!!

Seisme

Er is nog een meer recentere foto van haar waar ze het nog beter laat zien. Goede rode koe, niet te extreem en in mijn optiek beter dan Apple Red. Trouwens, het is te hopen dat t 100 jarige bestaan van Hoornaar niet in het water valt.

Net kampioen geworden tijdens

Net kampioen geworden tijdens world dairy expo!! Nogmaals super koe!!

Sunburst

Seisme is kampioen bij de oudere koeien (mooi uier, benen en type, maar wel beetje aan kleine kant). Ik las net op Holsteinworld.com dat Sunburst algemeen kampioen bij de rode koeien geworden is. Geen Apples dit jaar?

Seisme algemeen kampioene

Hallo Peter, Seisme is toch echt algemeen kampioene roodbont gewonnen dit jaar. Sunburst (v. Redliner) was kamopioene in de middenklasse en na Seisme en Hotstuf (v. Advent) werd Sunburst derde, of zoals dat heet: Honorable Mention.

mijn fout

Mijn fout, ik had niet goed gekeken/gelezen. Excuses daarvoor

http://www.youtube.com/watch?

http://www.youtube.com/watch?v=PHeQAE5uTxg&feature=player_embedded oordeelt u zelf. Ik vind de 1b in de rubriek "nogal" wat beter, mogen wel wat puntjes af bij Seisme

Seisme

Ik ben blij dat ik blijkbaar niet de enige ben die vond dat er gerust een andere koe kampioen had mogen worden dan seisme. Ik was onder de indruk van Hotstuff. Frosty heeft ook wel op haar donder gekregen, 5de in haar rubriek. Ms Candy Apple Red-ET won haar rubriek. Ook uit bekende familie: Fradon Sterling Jodie-Red.
right