Sitemenu

woensdag 14 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Genomika Polska is op 26 oktober toegetreden tot het samenwerkingsverband EuroGenomics.

Genomika Polska is een nieuw consortium waarin veefokkers, ki-centra en onderzoekscentra uit Polen zijn vertegenwoordigd. Met de toetreding tot EuroGenomics profiteren ook de Poolse veehouders van de Europese referentiepopulatie van meer dan 25.000 stieren met dochterfokwaarden. Ook kunnen ze gebruikmaken van de kennis over genomics die de overige partners hebben opgedaan. Zo kan de Poolse veefokkerij betrouwbare genoomfokwaarden realiseren, die veehouders helpen bij hun stierselectie.

Partners EuroGenomics

Met deze nieuwe partner versterkt EuroGenomics zich opnieuw met een coöperatieve organisatie. De overige partners in EuroGenomics zijn CRV, VikingGenetics (Scandinavië), UNCEIA (Frankrijk), DHV en vit (Duitsland) en Conafe (Spanje).

Poolse veeverbetering nu ook onderdeel van Europese genoomsamenwerking
Poolse veeverbetering nu ook onderdeel van Europese genoomsamenwerking

genomic

Komt er ook nog ander nieuws als nieuws over genomics op veeteelt? Zo heb ik nog geen foto's of verhaal gezien van bijvoorbeeld de dochtergroepen in hardenberg. Laat veeteelt zich daar maar eerst eens op consenteren.

santana

Ja, zoals de stier santana, zonder genomics of indexen gefokt en nu de superstier voor de toekomst en heel apartbloed!

Nou ja, niet

Nou ja, niet overdrijven... Als je naar zijn verervingspatroon kijkt hebben zijn dochters zeker prima uiers, maar zijn het voor de rest nogal iele koetjes met een heel gewone melkproduktie.

die lactatie na lactatie

die lactatie na lactatie alleen maar beter worden

Als ze blijven lopen ( 116

Als ze blijven lopen ( 116 voor levensduur is nou niet wat je zegt spectaculair), zit er wel enige progressie in, maar ook niet meer dan gemiddeld. Een gewoon laatrijpheidcijfer van 104 geeft dat ook al aan.

smeets elk dier heeft genomics

dat ki samen niet meedoet aan t ges wil niet zeggen dat hun stieren geen genomics hebben voor een foto van de dochtergroep die kun je op de site van samen zien........

Rechtzetten

Als je op de website van GES kijkt dan is ook Ki Samen deelnemer. Laat ik dat even recht willen zetten voordat hier een discussie ontstaat.

maar santana zal zeker

maar santana zal zeker genomics bij hebben als ze hem zouden laten onderzoeken. En hij is al geboren toen jij én ik nog nooit van genomics gehoord hadden

Ki samen gaat wel op de

Ki samen gaat wel op de knieën, gewoon een kwestie van tijd! En wat betreft santana, een heel bijzondere stier is het niet. Daarnaast santana heeft nu niets meer met genomics te maken, zijn fokwaarde is gebaseerd op zijn fokstierdochters (316 stuks).

santana

Ik vond persoonlijk zijn dochters in Hardenberg niet erg overtuigen. Ik vond het een wisselend beeld in de groep en dan met name de uiers en producties die ze realiseerden. Ik wacht daarom nog met het inzetten van deze stier. Maar als de dochters steeds beter gaan worden dan wil ik hem best gaan inzetten vanwege zijn outcross bloedvoering. Ben benieuwd hoe zijn cijfers ontwikkelen...

heb toch ergens gelezen dat

heb toch ergens gelezen dat de dochtergroep een gem lw van 111 heeft met 3,56 eiwit. De stier stijgt indexdraai na indexdraai, al jaren.

Ik vond het een mooie groep

Ik vond het een mooie groep koeien op de beurs met inderdaad prima producties! (wat ik niet altijd kan zeggen van ki samen stieren). Als je hem op de juiste koeien inzet (dus niet op de kapstokken) denk ik dat je er hele leuke werkbare koeien van krijgt. Als je de productiestijging bekijkt van de dochters zie je ze in de derde lactatie ook ontzettend hard toenemen. Niks mis mee. Onopvallende stieren blijken dikwijls de betere te zijn! EN wat die genomics betreft, van deze stier gaan ze dat heus niet testen want hij is al zo oud dat de dochters al een betrouwbaarheid neerzetten van 95%. Zou overigens wel leuk vergelijken zijn, weet je meteen op welke punten genomics verschilt van de dochterfokwaarden

onderwerp gesloten

De discussie gaat inmiddels niet meer over Eurogenomics. Daarom kan er niet meer gereageerd worden.
right