Sitemenu

donderdag 15 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

In de Amerikaanse toplijst voor GTPI is een in Nederland geboren stier de top tien binnengestormd.

Vekis Chevrolet maakte dankzij de sterke indexdraai van zijn vader Freddie en moedersvader Planet een opwaartse sprong in de indexlijst. Chevrolet scoort een GTPI van +2490 en is daarmee wereldwijd de hoogste stier uit de populaire Cosmopolitanfamilie. De nakomelingen uit deze koefamilie gaan voor hoge prijzen weg op de veilingen en er worden volop stiertjes uit ingezet.

150 dollar per dosis

Chevrolet is in Nederland geboren en eigendom van Diamond Genetics. CRV heeft via een commerciële overeenkomst de vermarktingsrechten. De stier staat bij Ki Kampen en komt in Amerika beschikbaar voor een prijs van 150 dollar per dosis. ‘Die prijs past bij een stier van dit kaliber, hij staat in Duitsland nummer twee en is bij diverse ki-organisaties op dit moment een veelgevraagde stiervader’, legt Joost Klein Heerenbrink uit, Global Product Manager Holstein voor CRV.
Klein Heerenbrink voorziet dat er in de toekomst meer van dergelijke deals gesloten worden: ‘Het genomictijdperk leidt tot een nieuwe realiteit in het selecteren van stieren. De grote ki-organisaties blijven dat zelf doen, maar mogelijk ook steeds meer via andere clubs die goede stieren kunnen werven.’ In Nederland komt Chevrolet vanaf maart beschikbaar, de spermaprijs is nog nader te bepalen.

Stammoeder

De stammoeder van de koefamilie is Larcrest Juror Chanel. Uit haar excellente Outsidedochter Larcrest Oside Champagne zijn wereldwijd 17 zonen ingezet. De hoogste Planetzoon op basis van genomics, O-Cosmopolitan, stamt uit Larcrest Cosmopolitan. Zij is een Shottledochter van Champagne en de overgrootmoeder van Chevrolet.

 

Larcrest Chenoa (v. Planet), moeder van Chevrolet
Larcrest Chenoa (v. Planet), moeder van Chevrolet

natural pictures

Natural pictures of Vekis Chevrolet on www.vekisgenetics.com

de moeder op fabrieksfoto

het stiertje wellicht naturel maar t moedertje helemaal uit de studio zo te zien en ach de rietjes kosten maar 110€ dus niet zo zeuren hoor als je iets aparts wilt.... wellicht wel fusie van ki totaal en crv binnenkort ??!!

chevrolet

Ik denk niet dat er veel mensen zijn die 150 dollar voor een rietje sperma betalen hier .

Nederlands

Niet veel nederlands aan deze stier behalve het oorblik. Voor de top fokkerski's is die zeker interessant

Ook meteen in Nederland aanbieden.

Stier met in de stamboom dochtergeteste fokstieren. Goede zaak. Mooie koefamilie. De Ramos-grootmoeder is een geweldige excellente koe met hoge productie en hoog %eiwit. Als die stier bij Kampen staat kunnen ze hem toch wel een paar keer extra laten springen?! Kampen raakt de rietjes dan wel kwijt voor 5 euro! Kan hij mooi ook in Nederland getest worden en zal t.z.t. blijken of de genomic fokwaarden werkelijk zo goed zijn.

Cosmopolitan

Cosmopolitan was een beste koe, goed ontwikkeld, mooi type en veel kracht (Juror, Outside, Shottle is natuurlijk ook een mooie pedigree). Met Planet en Freddie doen ze nu een serieuze poging de goede eigenschappen van deze familie om zeep te helpen, maar het levert wel veel hoge cijfertjes en dus veel geld op.

tjonge jonge

Wel Peter, je wordt ongetwijfeld betaald om CRV af te breken. Je kent niet eens de cijfers van Freddie en Planet als je dit geen goede stieren vindt. Je 3 opgesomde favorieten in deze pedigree zijn eiwitverlagers van het ergste soort. Het is nu welletjes geweest met je kritiek op alles wat CRV doet en die ons steeds in een deuk van het lachen legt van onkunde.

smaken verschillen

Beste anti-peter. Smaken verschillen. Ik melk liever een Shottle dan een planet of en freddie. Volgens mij heeft het niets met specifieke kritiek op CRV te maken, alhoewel ze er in mijn ogen niets van bakken, maar dat geldt voor wel meer KI verenigingen. Ik hou gewoon niet van lelijke koeien en veel KI verenigingen (waaronder CRV) wel.

tsjonge

Hoezo zelfingenomen. Als jij het zoooooooveel beter weet, waarom komen we jouw dan niet in alle foktechnische commissies tegen en in alle zichzelf respecterende fokbladen. Wat heb jij nou gepresteerd Peter, wie ben jij????? Laat eens wat van jouw fokkerij successen zien. Doe iets zodat mensen op dit forum jouw kunnen beoordelen op jouw kennis.

tja

mijn ervaring is dat wanneer een discussie te ver afdwaalt deze gesloten wordt, dus dat zal hier ook wel niet lang meer duren. Verder ben ik inderdaad erg zelfingenomen, heb zelf nog nooit wat gepresteerd op fokkerijgebied, behalve paar keer achteraan gelopen op een regionale fokveedag, ben ik gezien mijn non-cooperatieve houding niet geschikt voor welk boerenbestuur dan ook, maar.....We fokken al meer dan 30 jaar met hetzelfde fokdoel (grote sterke zuivere Holsteins die een acceptabele productie hebben maar vooral niet vertroetelt hoeven te worden) en dat met heel veel plezier. Ik melk liever een Braxton dan een Freddie, niet iedereen is nu eenmaal hetzelfde.

ORMSBY

En toch heeft CRV iets voor Peter: Ormsby: Shottle-zoon en een dochter die 2e liep op de HHH-show van De Bruin. Zijn echt mooie koeien. Doen, Peter.

bij de les

heren, even bij de les blijven. Er kan prima discussie gevoerd worden op deze plek over Chevrolet, maar als er een discussie gevoerd gaat worden over personen danwel ki-organisaties, dan is dit niet de plaats en sluiten we de discussiemogelijkheid.

Testperiode Nederland

Ik vraag me af waarom deze stier pas in maart in nederland verkrijgbaar is en al wel in de komende 3 maand in het buitenland. Weet iemand hier de reden van?

Testperiode nederland

Marketing en winst maken zou ik denken. Volgende maand toveren ze weer een hogere uit de hoge hoed. Laat maar lekker naar het buitenland gaan voor die prijs.

Beschikbaarheid

De stier zal voor de spoelboeren toch wel beschikbaar komen ga ik van uit. Hij komt vast niet eerder beschikbaar voor de massa als het exclusieve eraf is. Misschien kan iemand van Diamond vertellen hoe het zit.

Beschikbaarheid

De vermarktingsrechten zijn wereldwijd overgedragen aan CRV. Wanneer, waar en tegen welke voorwaarden de stier beschikbaar komt is niet aan Diamond Genetics.

Volle broer

Volle broer staat in Duitsland en is voor 25 euro en gesekst 46 euro te krijgen, heeft ook 155 RZG. Goed alternatief scheelt een paar euro.

volle broer heet FANATIK

en staat bij GGI op de lijst voor 65 €

Fanatic

Bij de WEU is Fanatic beschikbaar voor €25,- en €46,- voor gesexed sperma... Is iets ander geld dan dat GGI "neemt".

Spoel-stieren

Volgens mij gaat het in de spoelerij niet om een paar euro Oonk en zeker niet om alternatieven. Je moet de beste stieren voor de spoelerij gebruiken en Chevrolet scoort beter dan Fanatic en is ook gewilder, wat logisch is aangezien Chevrolet hoger scoort in Amerika en Nederland. Maar goed het jammere aan sperma is dat de enigste manier waarop je het exclusief kan maken via de prijs is. Je kan als cooperatie natuurlijk niet zeggen boer A krijgt niks omdat jij geen hoge koeien hebt en Boer B wel omdat die kan spoelen. Daarnaast zijn de "spoelboeren" wel bereid deze prijzen te betalen en de commerciële melkveehouder niet, kortom niks aan de hand. De fokker behoud zijn "voorsprong" en de commerciële boer kan de stier een half jaar/jaar later voor veel minder inzetten. Daarbij er is een peloton beschikbaar aan stieren, voor ieder wat wils. Maar dan gaan we over deze stieren problemen maken. En de illigale handel, tsja als de pleuris uitbreekt is niks te traceren en niks te bewijzen waar de rietjes vandaan komen. Is volgens mij makkelijk op te lossen door het verplicht te stellen om goede chargenummers in te voeren. Het lijkt me dat deze wel worden geregistreerd bij binnenkomst? Maar goed we zeuren en steggelen liever over een paar euro per rietjes sperma maar kopen vervolgens wel de grootste en nieuwste machines ;). Wat ik wil vreemd vind is dat deze stier eerst in de USA beschikbaar komt.

Ik kan de " vind ik leuk

Ik kan de " vind ik leuk knop" niet vinden.

mooi voor de smokkelaars

op kerstvakantie naar duitsland sperma van de volle broer van chevrolet mee retour

Die volle broer van chevrolet

Die volle broer van chevrolet is het dan ook net niet. 155 rzg is best, maar niet crème de la crème. Dus ik hoop voor je noordhollander dat je niet die 25 euro betaald. Beetje kort door de bocht vind je niet? Maar dat ben ik wel van je gewend!

Hoge "Index-stier"

Voor mijn werk ben ik dagelijks op runderslachterijen als classificeerder, (EUROP-systeem).Er komen veel 1e en 2e kalfs koeien aan mij voorbij.Bij navraag blijken de vaders veelal hoge index stieren te zijn.......!!!! Als ik melkveehouder was wist ik welke stieren ik niet ging gebruiken......

Hoge "index-stier"

Jan, Mooie conclusie. Ben dan wel erg benieuwd wat de vaders dan zijn van de 5 de kalfskoeien en ouder die je tegenkomt!!!!!!

Hoge "Index-stier"

Beste Boerenkoe, 5e kalfskoeien of meer komen naar verhouding niet vaak voorbij, maar dat kun jij ook weten, kijk de MPR statistieken van cr Delta er maar op na. De gemiddelde koe word nog geen 5 jaar oud,(zuivere holsteins nog geen 4 jaar) en kalft nog geen 3,5 keer gemiddeld.De 5e kalfskoeien of meer zijn vaak F1 kruislingen of stieren die minder melk vererfden, maar plussen in gehalten en een spiertje meer doorgeven.(geen hoge index dus veelal) Het zullen wel slowstarters zijn die het lang volhouden. Echte boerenkoeien dus, dit zal jou denk ik wel aanspreken......

Geen verstand van zaken

Beste Jan, Ik zou je willen adviseren om je bij je vak te houden. Van de andere zaken waarover je praat heb je totaal geen verstand. Oftewel je verhaal rammelt aan alle kanten. Bijvoorbeeld dat er veel F1 kruislingen als 5e kalfs worden geslacht : Kijk de statistieken er maar op na, Deze zijn er nog nauwelijks.

Hoge "Index-stier"

Beste liefhebber,klopt als een bus wat jij zegt, er worden nauwelijks melkkoeien van 7 jaar en ouder geslacht. Laat ik het dan anders formuleren, niet het aantal maar procentueel zitten hier ook veel kruislingen tussen.Jij zult wel een echte Holstein liefhebber zijn.........

Misschien was Peter zijn

Misschien was Peter zijn reactie wel een beetje zwartwit, maar ben het als crossieboer toch wel een beetje met hem eens... Planet en freddie zijn echte 'totaalindex stieren'. Met genomics gaan we weer rustig inet achterna, alleen maar fokken op tpi en voor je weet heb je stiermoeder uit pinken die nog nooit een lijst hebben gemaakt.. @ Liefhebber, waarom zouden dr nog geen vijfdekalfs kruislingen zijn, die hadden we twintig jaar geleden al....

kruislingen?

Beste Jehan, niet te positief op mijn reakties gaan reageren want dat komt je populariteit hiet niet ten goede. Dan even over de definitie van een kruisling, geen idee, maar in de jaren 80 was alles hier in NL zo ongeveer een kruisling, en beroemde stieren als Sunny Boy, F16 en wat meer recent Kian zie ik gewoon als kruislingsstieren, verre van raszuiver. Ik vind het nadeel van niet raszuiver dat het alle kanten op schiet en dat je dus maar moeilijk gericht kunt fokken. Je moet maar afwachten wat eruit komt. Dit probleem hebben wij zelf eind jaren 70/begin jaren 80 gehad met de overgang van FH naar HF. Erg onhandig en je kunt aan het dier zelf nauwelijks zien hoe ie gaat fokken. Da's tegenwoordig veel makkelijker, onze koeien zijn volgenstampt met Chief en Ivanhoe bloed via stieren als Chief Mark, Valiant, Rotate, Sheik, Blackstar, Elevation en Starbuck die allen vaak meerdere keren in de afstamming voorkomen. Daarnaast nog een flinke scheut Lakefield Font Hope (via o.a. Triple Threat and Fond Matt). Als je dan ook nog beetje naar de moederlijn kijkt (bijv Blackrose, Alicia of meer recent Allen Amyly of PR Barbie) dan geeft dat standaard zo ongeveer elke keer hetzelfde type koe. Lekker makkelijk.

Er is wel een gigantisch

Er is wel een gigantisch verschil dat de NVI, TPI, RZG, LPI of wat ook maar voor totaalindex meerdere onderdelen bevat dan wat Inet had, dit was alleen een productie-index. Dus daar loopt je vergelijking spaak Jehan. Maar als je de index van bijvoorbeeld Freddie bekijkt zie je enorm hoog levensduur, zeer goede vruchtbaarheid en zeer degelijk exterieur met misschien niet de grootste koeien maar wel voldoende breedte. Ook Planet scoort super voor levensduur! Goede gezondheidskenmerken en wat krommere benen wat weer perfect matcht met het O Man bloed. Maar goed dat is zeker niet wat je als veehouder zou moeten willen? Daarnaast kun je ook de onderbalk en andere kenmerken van (genomic)stieren bekijken en dan stieren uitzoeken die bij je passen? Hoeft toch niet alleen op TPI te zijn?

als je toevalligheden die wellicht kloppen gaat bestuderen

dan wordt je er wel erg druk mee denk ik neem gewoon een wat oudere bewezen fokstier ofzo.........

chevrolet en fanatic

beide stieren zijn zo compleet!!fanatic scoort aleen op grzg basis ietsj hoger dacht ik... ik verkoop fanatic in belgie. 32 euro voor coventioneel en 50 gesext.verkoop lekker vlot ;)

chevrolet

papier is gewillig,je kunt er alles op zetten maar je kunt wachten op het moment dat de genomic hype als een zeepbel uit elkaar spat.

mo, kwist niet dat je fanatic

mo, kwist niet dat je fanatic gesekst kon kopen vé succes
right