Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Kian viert vijftiende verjaardag

11-06-2012  · 16 reacties

De roodbonte stier Kian is vandaag in goede gezondheid vijftien jaar oud geworden. De Andrieszoon is daarmee de oudste stier van de CRV-stal en springt nog altijd minimaal één keer per week.

In 2008 produceerde Kian als eerste roodbonte stier ter wereld meer dan één miljoen doses sperma. Vandaag de dag staat de teller op 1,4 miljoen. Kian stond sinds zijn doorbraak als fokstier altijd in de top 5 van meestgebruikte stieren in Nederland en Vlaanderen. Vier jaar op rij was hij zelfs de meestgebruikte roodbonte stier, waardoor inmiddels meer dan 93.000 dochters een bijdrage aan zijn fokwaarde leveren.

Succesvol stiervader

De roodbontvererver scoort met name sterk voor eiwitpercentage, beenwerk en klauwgezondheid en was ook in landen als Duitsland, Zuid-Afrika en Brazilië populair. Kian is met zijn zonen Fidelity, Curtis, Kiska, Kairo en Kylian ook succesvol als stiervader.

Bekijk hier de film die Veeteelt in 2008 maakte toen Kian miljonair werd.

Kian produceerde al 1,4 miljoen doses sperma
Kian produceerde al 1,4 miljoen doses sperma

Kian

De Tops van zijn generatie, dat vind ik van Kian. Laatbloeiers waar je boer mee blijft. Natuurlijk manko's als dat smalle kruis, maar wat groeien ze prima uit en zijn het gemakkelijke koeien. CRV, graag meer van dit soort jongens op de kaart!

vruchtbaarheid

er staan al genoeg van die stieren met bar slechte vruchtbaarheid op..

Gefeliciteerd Kian!

Hier blijft hij een super stier. Koeien die heel persistent zijn, beste benen en ze blijven maar produceren.

Respect

Zeer veel respect voor deze meneer, we kunnen veel waardering hebben voor zijn verzorgers. Zonder hun goede zorg was het voor CRV geen Topper.

vruchtbaarheid ?

Helaas is dit zijn slechte kenmerk bij de dochters, maar waarom weer dit benoemen JTA. Gebruik hem nu het nog kan om de goede kenmerken die hij wel toevoegd. Alle tijdgenoten en velen na Kian kunnen nog lang niet aan hem tippen. Op naar het volgende jubileum: 1.5 miljoen dosis of 20 jaar!!!!!. Stierenverzorgers: BEDANKT!

Kian

Voor een nuchtere liefhebber is het vreemd om te zeggen 'Stierenverzorgers: BEDANKT'. Een nuchter mens zou volgens mij zeggen, ze doen gewoon goed hun werk en krijgen daar een salaris voor. Verder is het natuurlijk maar de vraag of het 15 jaar in leven houden van deze stier, die de roodbonte holsteins behalve een beetje eiwit niets gebracht heeft wel zo'n succes is. Maar de toekomst zal het leren. Sterkte aan allen die de nakomelingen van deze stier melken.

Tijdgenoten

Kian is goed. Goede tijdgenoten heeft hij ook zeker. Deze hebben echter niet dezelfde kansen gehad. Denk maar eens aan Redgold en Gogo. Even in cijfers; KIAN lvd 435 en 140 NVI, Gogo 565 lvd en 143 NVI, Redgold 535 lvd en 159 NVI. Stieren die minimaal net zo goed zijn dus, maar weinig kansen hebben gehad. Dit gaat echter al jaren zo in de Nl. fokkerij, want achteraf pas komen de beste stieren boven drijven. Bij zwartbont nog erger. Vergeten stieren TOPS, LAVA, Luxemburg, Etz Laurel, Proud, Ideal. Zal ik nog even door gaan.... Maar nu komt het antwoord want we hebben Genomics!

Kian

Kian dat is idd helamaal niks. Een beetje van die propperige koetjes waar je niet mee op de fokveedag gezien wil worden. Het ergste is nog dat je ook niet van die beesten af komt, dingen blijven maar lopen.

kian

Ah gut melker toch, je geeft zelf het antwoord al op de vraag waarom kian zo'n topper is.

slechte ervaring

ik heb alleen maar lechte ervaringen met kian gehad. 2 keer gekalfd krijg ze niet meer drachtig. beenwerk valt ook wel mee, hij scheet altijd over zijn eigen hak. eit eindelijk smerig spenen krijgen, de classics hadden nog hoger eiwit en lopen er nog steeds

Kian

Wij hebben 11 kians gehad waarvan we er maar 1 hebben afgevoerd omdat ze niet meer voldeed. Er lopen er nog steeds 6 (andere verkocht aan collega's). Hier gebruikt als superbevruchter en om benen en eiwit te verbeteren en dat heeft hij zeker gedaan. Van 11 was er 1 die geen goed beenwerk had en die moeder had dan ook nog slechter beenwerk. Andere moeders hebben/hadden zeker geen super benen. Je kan trouwens niet oordelen over een stier op basis van 1 dochter. We hebben hen op stadel (2x), nevada, ligthning, origin, sigmar, Aaron, Millenium, Baccala, Sovereign en Stbvq Rubens gebruikt. We hebben kian dochter die wel keuringen loopt en al regelmatig resevekampioen is geweest en uierkampioen is geweest. Om maar een voorbeeld te geven. Classic ben ik minder fan dan van kian.

combinatie

deze stier kan zo oud worden door zijn moederfamilie hij heeft het in zich om oud te worden en aan zijn dochters doorgegeven. op de komende NRM lopen nog genoeg kandidates voor kian als partner, je moet het alleen durven. door kian is het inkruisen zeker 5 jaar uitgesteld. de huidige prijs is veel te hoog voor een stier waar crv al zoveel aan heeft verdiend

KIAN

Een dikke proficiat voor de stierenverzorgers, het is een hele kunst om een stier die zoveel springt naar zo'n leeftijd te brengen.

Ik lees al deze reactie's. En

Ik lees al deze reactie's. En ik lig echt in een deuk. De enigeste conclusie die ik kan trekkn dat er nog enorm verschil zit tussen de boeren onderling. De een heeft het management wel voor mekaar en de ander is in leven gebleven door het qoutum systeem. Dit soort verschil heeft totaal niets met fokkerij te maken. Jullie management deugt niet. De kracht van jullie bedrij is de zwakste schakel !! En inderdaad, petje af voor de verzorgers, een perstatie op zich.

hopelijk komt crv nog met

hopelijk komt crv nog met aktie op de nrm met deze stier

Op naar de 20!

Gebeurt niet vaak dat een stier zo oud wordt. Getuigt al van zijn kracht op zich. Hebben er ook een aantal leuke dochters van lopen, hopelijk halen die ook met zn allen de 15 jaar :) Jammer inderdaad van de vruchtbaarheid, maar die is in de Holsteinfokkerij sowieso al niet top. Bovendien is op praktisch elke stier wel wat aan te merken...
right