Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Gemiddeld 2405 euro op vaarzenveiling Schep

12-10-2012  · 9 reacties

De 155 vaarzen die Schep Holsteins gisteren veilde, brachten gemiddeld 2405 euro op. Ondanks het mooie najaarsweer was de publieke belangstelling groot.

Veilingmeester Adrion van Beek sloeg de minst dure vaars af op 1400 euro. Het duurste veilingnummer Alexander Daydream kreeg voor 13.000 euro een nieuwe eigenaar. De met 88 punten ingeschreven Alexanderdochter is een halfzus van de NRM-reservekampioene HBC Goldwyn Daydream.

De op één na hoogste prijs tijdens de veiling, die werd georganiseerd door BM Livestock van Bert Meijering, was voor Alexander Fri 1. De hamer viel bij 6800 euro voor de Sanchezdochter uit de familie van oud-NRM-kampioene Juror Iota. Voor HBC Damion Ortensia, een Damiondochter uit de Lou Ettafamilie, werd 6100 euro neergeteld.

Gekocht om te showen

Veilingtopper Alexander Daydream is gekocht door het Showdream Syndicaat van onder andere Tjebbe Huybrechts en Wouter de Bruin. ‘Er zitten nog wel meer mensen in het syndicaat, maar wie dat zijn zal wel blijken als de vaars een keer succesvol wordt op een keuring’, doet Huybrechts geheimzinnig. ‘We hebben haar gekocht om op keuringen te showen en hopelijk kan dat al op de HHH-show in Zwolle.’

Daydream komt te staan in de stal van De Bruin in Giessenburg.

Voor herhaling vatbaar

Initiatiefnemer van de veiling Jan Schep was na afloop erg tevreden. ‘De conclusie is gewoon dat de waarde van goed gebruiksvee dus best hoog is. Wij hadden gehoopt op een gemiddelde van ongeveer 2000 euro, maar genetica is vandaag betaald. Het is prachtig om te merken dat zelfs om zo’n laatste vaars nog werd gevochten’, vertelt Schep.

‘Het is nog vroeg om conclusies te trekken, maar op basis van dit enthousiasme is het veilen van een groep vaarzen best voor herhaling vatbaar.’

Fotoreportage

Veeteelt maakte tijdens de goed georganiseerde veiling een aantal foto’s. Bekijk de fotoreportage hier.

Na afloop was Jan Schep erg tevreden over het verloop van de veiling
Na afloop was Jan Schep erg tevreden over het verloop van de veiling

vooral gewone goede melkvaarzen gewild

ja het was leuk op te merken dat de dochters van nederlandse fokstieren het minstens zo goed deden als de millions ,buckeyes etc. ook bertil liet zien mooie zwarte vaarzen te geven de meest verse waren een paar crickets schep houdt de rietjesprijs gemiddeld op ca 10 euro gebruikt wel wat jonge eigen stieren, die hij zelf laat invriezen en zo lukt m dat koefamilies zoals de klaaskes van sikma destijds met veel jestherbloed spreken tot de verbeelding van adspirant kopers.....

ik heb zelf een bertil met av

ik heb zelf een bertil met av 86 gekocht. ik ben er zeer blij mee. het was wel jammer dat ze zelf ook mensen hadden die boden vedder een mooie dag.

de bertil

ik hoop de bertil hier in noordholland op de keuring te krijgen. ik heb ook el een beste ria van van zanten dus straks een eigenaars groep met koeien uit top stallen.

lucht

Wat werd er veel lucht betaald voor de zogenaamde veilingtopper. De helft was meer dan genoeg voor dat dier Ze lieten zich de kop mooi gek maken met bieden.

zelf tellen en wegen

grappig dat huybregts e.a. een speciaal syndicaat oprichten daarvoor ik neem aan dat schep er zelf ook in zit maar verwacht geen vaarzenkampioenschap op de hhh show voor t nieuwe symdicaat.....

kampioen

kampioen dat word niks

13000

volgens mij is dat dure beest aan een belg verkocht. ze zatten met ze 3e die andere 2 kende ik niet.

dat waren reitse lieuwes en de bruijn

deel van t syndikaat bestuur

hhh

hhh lukt niet, 1okt op ubn van eigenaar. ';/
right