Sitemenu

maandag 30 november 2020
left
content-main-left

Nieuws

Dochtergroep van Cricket op HHH-show

16-10-2012  · 32 reacties

Tijdens de komende HHH-show toont CRV voor het eerst een dochtergroep van Ralma O-Man CF Cricket. Een collectie dochters van de O Manzoon werd tijdens de NRM al verwacht, maar toen bleek het aantal afgekalfde dochters nog te klein.

Cricket stamt uit de befaamde Ralma Juror Faithfamilie en hij stond de afgelopen twee jaar in de top tien meest gebruikte stieren. Tijdens de indexdraai in augustus leverden 233 dochters van Cricket een bijdrage aan zijn fokwaarden, maar dat aantal stijgt nu snel. Cricket profileert zich met name als hoge exterieurstier (110 totaal exterieur) en levensduurvererver (+604 dagen).

Opgave mogelijk tot vrijdag

Vooralsnog is Cricket de enige dochtergroep die is opgegeven bij het HHH-bestuur. ‘Maar we hebben voor zowel dochtergroepen als individuele opgaven de deadline verschoven naar aanstaande vrijdag 19 oktober’, vertelt HHH-voorzitter Hans Puttenstein. ‘We weten sowieso van één ki-organisatie dat ze nog dubben over deelname met een groep.’

Over de deelname aan de individuele keuring is Puttenstein erg positief gestemd. ‘Het loopt nog sneller binnen dan vorig jaar.’

De HHH-show wordt gehouden op 8 december in de IJsselhallen in Zwolle.

Cricket is vooralsnog de enige dochtergroep tijdens de HHH-show
Cricket is vooralsnog de enige dochtergroep tijdens de HHH-show

waarom ook geen bertildochtergroep??

die kon je zowat bij schep op de veiling al uitzoeken vorige week in boyl...

cricket

het werdt tijd dat er een dochtergroep kwam kunnen ze nu toch eindelijk uit al die dochters goede dochters selecteren met wel een goed achteruier..??!!

Wat vond jij van de bertil

Wat vond jij van de bertil dochters noordhollander?ik vond ze heel gewoon met veel te ruime uiers.

henk

ik heb een bertil met av 86 gekocht dat is een beste vaars en het uier is ook goed. dus ik weet niet wat er aan mankeert

bertils doen het bij mij goed

bertils doen het bij mij goed ,bij cricket hebik meer twijfels over beenwerk snap niet hoe die aan die hoge levensduur komt

niet alleen bij cricket

het beenwerk is bij bijna alle crv-stieren een ramp,niet alleen bij cricket.

Bertil zagen er goed uit op de veiling van schep

De Bertil dochters op de veiling van Schep Holsteins, zagen er niet echt melk typisch uit, en ook geen top exterieur koeien. Voor een show zijn ze niet ideaal denk ik. Om te hebben in de stal zijn ze wel ideaal denk ik, sterke koeien die het lang vol kunnen houden.

Bertil dochters

Nou Bert, van Bertildochters kun je veel zeggen, maar oud worden doen ze nou juist niet! Met een levensduurfokwaarde van - 307 dagen, gebaseerd op meer dan 11.000 dochters lijkt me daar weinig misverstand over te kunnen bestaan.

mooie stier

Mooie stier wel voor de geleerden, al z'n fokwaarden (produktie, gezondheid, exterieur) positief en toch een sterk negatieve levensduur. Wat is de mysterieuze factor waarom deze koetjes omvallen

Nou Bert, daar sla je de

Nou Bert, daar sla je de spijker weer flink op z'n kop. Waarom worden er shows gehouden voor koeien die er 'mooi' uit zien en waarom showen ze zo weinig echte boerenkoeien? Voor zover ik weet moeten we ze melken en staan ze niet op de schouw...

Tja met een miss -verkiezing

Tja met een miss -verkiezing laten ze ook geen huisvrouwen zien...en dat is met een show dus niet anders! Ben trouwens wel erg benieuwd naar de cricket groep...ben zelf nog niet echt overtuigd...ze hebben nu een behoorlijke groep waaruit gekozen kan worden dus ik verwacht toch wel heel wat en als ze nu geen goede groep neer kunnen zetten zegt dat genoeg lijkt me..

by+

Cricket is drager van by+. Beter voorkomen dan genezen is dan mijn motto. Dus nooit er over na gedacht om de stier in te zetten.

by+ no problem

Als je SAP gebruikt, kun je hem lekker wel inzetten. Is de allerhoogste uiergezondheidsstier ter wereld met extreem laag celgetal. Het valt op dat alle Insire-zonen van Cricket direct van de crv-site af zijn en dus erg populair zijn.

By+

http://web.altagenetics.com/netherlands/Article/Print/1866 Artikel over brachyspina. Ik heb vaker meegemaakt dat Insire-stieren niet meer bij CRV op de site stonden vermeld, maar wel via de insiminator verkrijgbaar waren. SAP doe ik al jaren niet meer aan. Iedere bedrijfsinspecitie werden voorhand en beenstand achter als minpunten waargenomen. Echter, werd er de volgende sap draai rustig een stier met 99 punten voor deze onderdelen op de koeien geadviseerd. Uiteraard niet door mij overgenomen. Bovendien als je Cricket maar maximaal bij 5% van de combinaties laat inzetten adviseert SAP hem niet zo veel;)

Cricket

Hier een voor mij een super vaars van Cricket. Geeft de eerste controle +/-37kg melk en doet het op haar slofjes. Nog even afwachten wat de gehaltes gaan doen maar met Jardin ervoor denk ik wel dat het goed komt. Ze zijn ook wezen kijken om eventueel te selecteren voor de dochtergroep. Uier mankeerde niks aan (ik denk 85/86 punten) alleen de vaars had niet voldoende luxe in zich. Het is mijn beste BOEREN melkvaars van dit jaar.

Bertil

Ik melk 3 dochters van Bertil en ben super tevreden. Gewoon degelijke boeren koeien met hoog eiwit. Zoals je ze wil hebben!

mooie stier

hoogstwaarschijnlijk is een(groot) aantal vaarzen welke de melk niet wil laten schieten(met alla gevolgen van dien...)

Goede zaak

Moest er toch een keer van komen!Tussen al het exterieur vertoon een groep van een Oman zoon ,het zal mij benieuwen!

bertil

bertil,stier staat nog steeds op een inet van 238,hoe doen ze hetin de praktijk. tevreden of niet laat maar horen, bij mij doen ze het goed echte boerenkoeien.

bertil

Bertil dat is toch de stier die wegwerpkoeien fokt? Gelukkig melk ik ze niet

Beril

heb 2 bertils aan de melk gekregen en niet 1 zal voor een tweede keer kalven.

bertil

we melken 6 koeien van bertil onze eigen zijn niet super maar wel goed de bertil die we kogten van schep is wel best. ik vind dat je bertil beter kan gebruiken als zoon water melk stier waar je de leidingen mee kan spoelen.

gelijk

Je hebt gelijk maarten, met de bertils blijf je boeren en daar zal schep ook zoon stier voor hebben gebruikt ipv alles dat van ver buiten nederland moet komen. Ik heb ook de catalogus van schep heel goed doorgekeken en vond toch wel de productie dooreen genoemn matig voor dit topbedrijf waar zoon goede koefamilies bijelkaar zijn gebracht. Je zou daar toch verwachten een produktie van 11000 met 4,5 vet en 3,7 eiwit zoals er al genoeg momenteel in de top staan. Ik vraag me dan ook vaak af wat komt er allemaal terecht van die buitenlandse troep en hoge genomics dieren en melkkoeien. Zeker als je weet dat de topproduktie bedrijven, gewoon nederlandse koefamilies zijn de de melkveehouders zelf hebben gefokt en opgebouwd. Het gaat er tegenwoordig toch zeker om dure dikke melk fokken met genoeg liters ipv spoelwater fokken!? Tenminste op mijn bedrijf krijg ik voor de melk met hoog vet en eiwit nog steeds het meest betaald en we wachten maar af of dit na 2015 wel of niet veranderd. En als zo alleen nog maar op kg gaan uitbetalen is het dan heeeeel makkelijk om op liters zonder gehalten te fokken en excellent exterieur.

Levensduur

Met een levensduur van -196, dan blijf je wel boeren, prima vleeskoe hoor!!!

Cricket

We gebruikten Focus, volle broer van Cricket. Nu 4 aan de melk en dik tevreden.

Cricket

Ik heb ook nog mijn twijfels bij Cricket. We melken er momenteel 1 uit een Mascol. Deze vaars is wel ruim ontwikkeld maar slordig. Ze is heel los in de schouders en week in de lendenen. Ze heeft een kort laag aangehecht uier met daarbij ook nog heel krom beenwerk. Celgetal van 600( bedrijfsgemiddelde 63) en is na 5 keer insemineren pas weer drachtig geworden. Bij het jongvee lopen nog ongeveer 15 Cricket dochters en lijken geen van allen op elkaar. We hebben ook wat bertil's lopen en ik denk dat van deze stier het probleem is, buiten om dat de klauwen veelste plat zijn. de kop niet mee werkt. Ik mis de strijd lust. wij hebben een stal met veel overbezetting en de bertil's staan altijd achter aan te kijken. De sulletjes van de koppel.

Beste Bovenweg

Koeien zijn gefokt om melk te geven en niet om te overleven in overbezette stallen ! Waar jij mee bezig ben is pure dierenmishandeling en heeft niets met vee houden te maken. Blijkbaar ben je meegegaan in de ontwikkeling van vooral veel. Maar niet goed. Het goede is juist veel ! Je zal merken dat koeien houden dan ook weer leuk is en dat je je niet bezig hoeft te houden of dat dochters van stieren wel willen overleven. Dit is een mooie tijd om je zelf een spiegel voor te houden en te bezinnen.... Succes

Beste liefhebber, Ik ken het

Beste liefhebber, Ik ken het bedrijf en hier worden de dieren zeker niet mishandeld! Ik vind die reactie dan ook kort door de bocht en respectloos! Verder moet je de mening van een ander respecteren en niet met dergelijke termen aankomen! Tijd om jezelf de spiegel voor te houden liefhebber?

Sikke

Mooi dat je het voor je collega opneemt. Maar structurele overbezetting is nooit goed te praten. De publieke opinie zal nog veel harder oordelen dan ik al gedaan heb. Wat mij betreft word het opgenomen in het kkm besluit : ieder dier een ligplaats.

balansfoker

waar overbezetting heerst, daar moeten ze de veehouder ZELF eens een paar nachten alleen maar laten staan en of op de roosters doen liggen. Echte dierenmishandeling en bij diegeen zouden ze de hele veestapel in beslag moeten nemen! Boeren zorgen er heel vaak zelf voor dat er extra regels bijkomen

Zo ken ik er nog wel een

Zo ken ik er nog wel een paar.......... Ik vind de term dierenmishandeling veel te extreem! Dan weet ik nog wel een paar andere adressen die geen overbezetting hebben.............. Dus kortom, te kort door de bocht!

topic gesloten

Er zijn inmiddels veel reacties geplaatst over Cricket. De laatste bijdragen gaan inmiddels niet meer over Cricket en daarom is het topic gesloten.
right