Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Baxter miljonair

18-04-2012  · 24 reacties

Kort na zijn tiende verjaardag heeft Emerald-Acr-Sa T-Baxter zijn miljoenste rietje sperma geproduceerd.

De Amerikaanse Blitzzoon kreeg zijn eerste index in november 2006 en was meerdere jaren een vaste kracht in de top 25 TPI.

Sperma naar meer dan 50 landen

Volgens Alta is het sperma van Baxter in meer dan vijftig landen verkocht. De meeste doses zijn verspoten in de Verenigde Staten en in Engeland.

250 zonen getest

Op Nederlands/Vlaamse bodem dragen 521 dochters bij aan zijn fokwaarde. Op basis van Nederlandse cijfers scoort de internationaal stiervader 134 nvi en 107 totaal exterieur. Alleen al in Noord-Amerika zijn volgens Alta 250 Baxterzonen getest.

Het sperma van Baxter is in meer dan vijftig landen verkocht
Het sperma van Baxter is in meer dan vijftig landen verkocht

baxter is van select sires hoezo alta???

als je baxter aanklikt op internet kom je op de site van select sires terecht dus hoezo alta hopelijk komt er een dochtergroep op de nrm....

Baxter is van Alta

Sorry noordhollander, maar Baxter is echt van Alta. Ik snap wel dat je denkt dat hij van selectsires is. Als je gaat zoeken naar een stier op internet (waarschijnlijk google) dan kom je meestal uit op de stierzoekfunctie van Select Sires. Select Sires heeft gewoon een goede zoekfunctie waar veel, zo niet alle stieren met een noordamerikaanse fokwaarde instaan.

Blitz en Baxter zijn beiden helaas eiwit verdampers

Baxter scoort -0.40% eiwit op basis van >500 vaarzen. Vader Blitz scoort maar liefst -0.65% eiwit. Deze stieren zijn naar mijn mening niet erg geschikt voor het Nederlandse uitbetalingssysteem. Gelukkig geven ze wel beiden beste koeien met heel veel melk, Baxter kan in de speenplaatsing wat steun gebruiken en Blitz in de benen. Eigenlijk moeten ze zich schamen dat ze beiden niet het exterieurnivo van opa Emory (ook de vader van Allen en Derry) kunnen evenaren terwijl ze respectievelijk 7 en 13 jaar later geboren zijn. Baxter 107 Blitz 107 Emory 108 De vooruitgang moeten we vooral zoeken in de hoeveelheid melk en de langere levensduur. Alta en Baxter proficiat. Hopen op enkele zonen met een goede speenplaatsing en hoog eiwit !

Opa??

Emory is niet de opa van Blitz, maar de vader.

OK Opa en Papa voor de duidelijkheid

Baxter's vader is Blitz, Blitz's vader is Emory, Emory's vader is Blackstar, Blackstar's vader is Chairman, Chairman's vader is Milu-Betty Ivanhou Chief, Milu's vader is Pawnee-Farm Arlinda Chief, Chief's vader is Pawnee-Farm Reflection Admiral etc.

ga door:)

Waarom stop je bij PFR Admiral......? noem er nog eens 10 dan....

ga door ga door

Volgens mij gaat het ongeveer zo verder: Pawnee Farm Reflection Admiral -> Rosafe Pearl Hannibal -> Rosafe Sovereign Supreme -> ABC Reflection Sovereign (the great) -> Montvic Rag Apple Sovereign -> Emperor of Mount Victoria -> Carnation Emperor -> Governor of Carnation -> North Star Joe Homestead. Zijn er niet helemaal 10 maar welk basis kost voor iedereen die met Holsteins fokt. Chief is namelijk (samen met Ivanhoe) het fundament van het Ras. En het blijkt dat zowel Chief als Ivanhoe een geweldige pedigree hebben. Niets komt zomaar in de fokkerij.

Emory

O ja, en waarom is die Emory zo goed? Het is een Blackstar uit een Rotate (net als Lord Lily, maar dan wel met kracht). Beetje lijnenteelt op Chief heeft goed gewerkt bij deze stier. CB Allen is nogmaals een aantal crosses met Chief, via To Mar Wister en Chief Mark.

ga door ga door

Volgens mij (en Canadian Dairy Network) gaat het zo verder: Bessie Fobes Oak Homestead, Canary Paul Fobes Homestead, Canary Paul, Pietertje Hengerveld Paul Deko, De Kol 2DS Paul de Kol, Paul de Kol, De Kol 2DS Prince

Pedigree kennis

Mooi dat er nog zoveel pedigree kennis is! Zouden we dat kunnen behouden of weten we over 25 jaar alleen de pedigrees van de oudere stieren nog?

pedigree kennis

Dit heeft helemaal niks met pedigree kennis te maken, het is gewoon weg zoeken op het internet naar pedigrees en wijs lopen doen op een forum.

Dochters van Baxter

Overigens heb ik in Canada heel wat dochters van Baxter gezien en het zijn zeer melkrijke koeien met veel inhoud en de speenplaatsing zeer goed.

Dat is mooi, misschien hebben ze je alleen de goeie laten zien ?

Het kan ook zijn dat ze alleen wat breed geplaatst zijn, dat is een stuk beter dan wanneer de spenen naar buiten steken. Maar als een stier 96 scoort voor speenplaatsing dan moet je er wel een beetje op letten denk ik. Ik verwacht wel wat goeie zonen van Baxter, zoveel minpunten heeft hij niet en hij komt uit een beste familie.

hoezo op speenplaatsing letten

je zou willen dat alle stieren een speenplaatsing van onder de 100 scoorden kijk maar eens naar de fokwaarden voor speenplaatsing van de oude stieren die je vroeger gebruikte dan zul ook jij zien dat de speenplaatsing de laatste 10-15 jaar wel erg nauw geworden is bij stieren als tops en sunny boy stonden de spenen tenminste nog midden onder het kwartier tegenwoordig staan ze veel te vaak aan de binnenkant in combinatie met huidige speenlengte(te kort) en ophangband(te strak) zijn in mijn ogen de uiers zeker niet vooruitgegaan

Toen we Sunnyboy en Tops gebruikten zaten ze niet<100 sp.pl

Ik wens je veel succes met het vinden van stieren met een wijde speenplaatsing. Misschien hebben ze nog wel wat Ulkje Fari's Wayne zitten bij CRV. Voor flinke spenen adviseer ik Celsius, Sunnyboy en Sanchez. Ook O-Man is een stier die de voor jou gewenste uiers volop geeft, snelheid in de fokkerij, van AB uier naar B- uier vaak in slechts 1 generatie. Super robot koeien.

Over b uiers; Kijk eens

Over b uiers; Kijk eens hoeveel koeien met b exterieur en uier 100000 kg geven. Het is maar net hoe de inspecteur er tegen aan kijkt en hij de stier van desbetreffende ki wel of niet moet..........

over b uiers, reactie

Wat een onzin balansfokker. Inspecteurs keuren zonder dat ze de afstamming kennen. Bovendien is een maximale uierscore niet nodig om oude koeien te krijgen, veel belangrijker is dat de koe gezond en sterk is met een goede uiergezondheid.

nuchtere liefhebber drink niet teveel karnemelk

op de nrm komt een speciale rubriek voor fokkerijkenners als balansfokker en jou met 100 000 vedettes kun je dan van deze bovenlaag van de populatie eens kijken hoe t met de uiers is ik denk dat er weinig korrelatie tussen uiervorm en hoge levensproduktie is

Uier stieren

Ik ben benieuwd hoeveel Goldwyn dochters straks de 100.000 zullen passeren. Goldwyn is tenslotte de uierkampioen van de afgelopen 10 misschien wel 25 jaar! Echter persoonlijk ben ik niet z'n Goldwyn fan, maar dat ter zijde.

jules de uierspecialist vindt goldwyn de kampioen daarvan

goldwyn heeft gevreen met veel mooie koeien en zal ook mooie dochters laten zien waar dan ook behalve het uier zijn er nog meer factoren en die balans slaat niet altijd uit naar goldwyn's kant......

Nuchter liefhebber zo te

Nuchter liefhebber zo te lezen ben je geen echte liefhebber anders was je beter op de hoogte hoe alles reilt en zeilt in de veeverbetering. Als bij mij de crv inspecteur komt met dat pctje in zijn handen waar alle gegevens van de te keuren koe in staan, dan kan hij ook zien van de code van de ki waar de vader van afkomstig is

Nucher

Een nuchter mens zou dan de deelname aan deze inspecties allang opgezegd hebben. Waarschijnlijk ben ik dan nuchterder dan jij, ik ben er allang mee opgehouden, ik hou niet van de commerciele koetjes die ze in Nederland zo liefhebben. Fok alleen maar op exterieur, maar niet op het exterieur dat in Nederland zo leuk gevonden wordt (die man-o-man uit het filmpje bijvoorbeeld).

afstamming te keuren vaars in pda

Volgens mij kan de inspecteur alleen maar zien hoe oud ze is en wanneer ze gekalft heeft. T.a.v. Peter: het maakt me niet uit wat jij fokken wilt, dat moet je lekker zelf weten. Maar het doel van exterieur, het uiterlijk van de koe, is niet meer of minder dan het mogelijk maken om lang en goed gezond te presteren.Als jij dat doe met ander type koeien dan de Man-o-Man dan moet je dat niet laten. Fokkerij is gebaat met verschil tussen dieren in de populatie, dus doe je best.

discussie gesloten

De discussie is inmiddels zover van het onderwerp Baxter en zijn miljoen rietjes afgedwaald, dat het beter is deze te sluiten.
right