Sitemenu

donderdag 17 juni 2021
left
content-main-left

Nieuws

Ponsstar Genetics van Arjan Pons uit Gouderak communiceerde Amerikaanse genoomfokwaarden van zijn stieren, terwijl deze helemaal niet in Amerika op genomics zijn onderzocht.

Dat meldt Gordon Doak, voorzitter van de National Association of Animal Breeders. Het gaat onder andere om de stieren Starbright, Endeavor, Chairman, Showman en Mandigo, waarvan Pons hoge GTPI-fokwaarden meldt van tussen de 2200 en bijna 2500 punten.

Pons communiceert deze cijfers op zijn website en adverteerde er eerder onder andere mee in Veeteelt. Volgens Doak meldt Holstein Association USA dat geen van deze stieren op genomics is onderzocht in Amerika, waardoor ze dus ook geen GTPI-fokwaarden hebben.

Blanco rietjes

Vorige week kwam Ponsstar ook al in opspraak door het verkopen van blanco rietjes zonder stiercode en chargenummer. Het gaat om rietjes van de stieren Endeavor, Chairman en Starbright. Het verkopen van blanco rietjes is niet toegestaan omdat dit een betrouwbare stamboekregistratie onmogelijk maakt. Het hoofdbestuur van CR Delta besloot daarom de inseminaties verricht met spermarietjes van Ponsstar die niet aan de identificatie-eisen voldoen, vanaf 1 augustus niet meer te registreren.

Nakomelingen van blanco rietjes worden niet meer in het stamboek geregistreerd
Nakomelingen van blanco rietjes worden niet meer in het stamboek geregistreerd

Ponsstar, sprookjes cijfers en gegevens

Hoe goed zijn stieren zijn vertellen de dochters later wel, maar laat iedereen die achter deze fantast aanliep eens een keer wakker worden.

Dit gaat verder als een

Dit gaat verder als een beetje te veel fantasie. Het valt meer in de categorie list en bedrog. Onbegrijpelijk dat hij niet gestopt wordt en aangepakt wordt voor zijn praktijken.

Ponsstar, sprookjes of bedrog

De term fantast was gebaseerd op zijn verhalen die hij afsteekt op studieclub bijeenkomsten en in de pers. Met wat er nu aan de hand is lijkt de term bedrog inderdaad meer op zijn plaats.

niks nieuws

dit verbaast mij dus helemaal niks. netzo als de melkproductie die daar gemeld word

ponsstar sunflower

deze o manzoon met 90 punten van arjan pons gestald bij ki samen te grashoek is nu het enige positieve punt in deze kinderachtige affaire in gouderak zijn volgende week uitkomende fokwaardecijfers kunnen een lichtpunt vormen.

werkwijze

Pons fokt super stieren o.a. Shogun, Sunflower en Maniac maar zijn werkwijze klopt van geen kant!

Ponsstar, kinderachtige affaire ????

Hallo Noordhollander, het gaat hier niet over hoe goed de door hem gefokte stieren zijn maar over het illegaal vermarkten van sperma dat blijkbaar niet op een KI-station gewonnen is. Bovendien heeft hij naast het sperma een hoop onzin erbij verkocht over in werkelijkheid nooit geteste genomicfokwaarden.

jazeker erg kinderachtig alleen van arjan pons

het idee dat ik pons zn boevenstreken wil baggatelliseren is onjuist sorry hij maakt er een puinhoop van en ik stel dat sunflower wel eens het enige lichtpunt zou kunnen zijn in de nabije toekomst wat pons betreft

Fantast

Al met al houdt hij de gemoederen bezig, en er gebeurt in ieder geval iets in deze komkommer tijd. Ik ben ooit zelf op het bedrijf geweest om er te kijken, en luisteren. Een aanrader voor iedereen, en dan kun je pas een oordeel vormen. Wel moet ik zeggen dat de rechtstreekse nakomelingen uit de Suzanfamilie goede koeien zijn, op het bedrijf van mn vorige werkgever noteerde die familie steevast lactatiewaarden van 110+ en dat was geen fantasie.

fantast?

dan kan je pas een oordeel geven hoezo? wat hij uitvreet klopt van geen kant wel? daar kan je niet omheen praten hoe goed je ook kan praten. het is erg jammer dat het zo moet gaan

Volgens mij is het zo dat

Volgens mij is het zo dat meneer Pons hetzelfde doet als alle andere "fokkers" betreft verhalen ophangen. Alleen één ding staat vast: De stieren die ingezet worden door Pons presteren nog wat (zowel in verhaal als in werkelijkheid). De dochters (7 stuks) die wij van de betreffende stieren melken zitten gem. 15 punten hoger in de LW dan hun moeders.

fokkers

Dat meneer Pons niet te vertrouwen is wil niets zeggen over alle andere fokkers. Er is wel een spreekwoord dat zegt: zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Groeten uit Frankrijk
right