Sitemenu

woensdag 21 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Na drie indexdraaien is O Manzoon New Farm Colombiano van de koppositie in het Italiaanse PFT-klassement verstoten. De debuterende Goldwynzoon Go-Farm Artes heeft na de jongste indexdraai de leiding overgenomen. Dat meldt het Italiaanse stamboek Anafi.

Artes staat met een index van 2927 PFT ruim 250 punten boven Colombiano, doordat hij een flinke melkplas en met 3,17 een hoge exterieurscore laat noteren. Via zijn BW Marshallmoeder stamt Artes uit de bekende Formationdochter Jeffrey-Way Format Tate.

In de top twintig scoren alleen de volle broers Toc-Farm Goldsun (3,90) en Toc-Farm Goldfish (3,19) hoger voor exterieur. De Goldwynbroers hebben in de Italiaanse keuringscoryfee Toc-Farm Allen Amyly hun moeder en voeren daarmee terug op de beroemde Spottiefamilie.

Vijf debutanten in top tien

De stiervaders Goldwyn, O Man en Shottle vertegenwoordigen overigens de hele top tien na de jongste indexdraai in Italië. In de top tien staan naast koploper Artes nog vier nieuwe stieren. De op een na hoogste debutant is eveneens een Goldwynzoon. Pirolo Goldwyn Wyman combineert hoge gehalten met een aansprekende exterieurscore (2,70) en goede secundaire eigenschappen.

Colombiano is door debutant Go-Farm Artes (v. Goldwyn) van de koppositie verstoten
Colombiano is door debutant Go-Farm Artes (v. Goldwyn) van de koppositie verstoten

generatie interval

In Italie hebben ze elke indexdraai normaal gesproken weer een nieuwe koploper..... En 5 nieuwe stieren in de top 10..... Snel generatie interval daar zeker.......

italianen bieden weinig houvast

helaas zijn maar weinig italiaanse grootheden zoals destijds bookie echt europese hoekstenen geworden van de koeienpopulatie

Boss Iron? Mtoto? FORD? Mss

Boss Iron? Mtoto? FORD? Mss moet je iets verder kijken dan de kerktoren?
right