Sitemenu

dinsdag 20 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Gerben Oordt is dit jaar Nederlands kampioen veebeoordelen geworden. In Amersfoort won de inwoner van Dronten met een nipt verschil van Nick Pinkert uit Markelo.

Het verschil tussen beide deelnemers bedroeg slechts één punt. Gerben Oordt maakte het onderscheid dankzij een iets sterkere schriftelijke ronde en kwam uit op 306 punten.

Hoogste mondeling

De bronzen plak kwam toe aan Veeteeltredacteur Florus Pellikaan uit Meerkerk, die dankzij het beste mondeling van de dag (9,8) zijn plaatsgenoot Jeroen de Vor versloeg. Met beiden 303 punten zaten de Zuid-Hollanders de koplopers dicht op de hielen.
De door het NAJK georganiseerde veebeoordelingswedstrijd was dit jaar bijzonder spannend vanwege de minimale onderlinge verschillen. Na de schriftelijke ochtendronde zat er slechts 16 punten verschil tussen de 18 deelnemers die zich plaatsten voor de mondelinge ronde.

Aanmoedigingsprijs

Beste debutant was Henry Kamphuis uit Oene. Hij won de aanmoedigingsprijs van het NK veebeoordelen 2011. Meervoudig winnaar Albert Prins was samen met inspecteur Robert Overvelde verantwoordelijk voor de beoordeling van de deelnemers.

De winnaars van het NK veebeoordelen 2011, met v.l.n.r. (staand) Gerben Oordt, Nick Pinkert en (zittend) Florus Pellikaan en Henry Kamphuis
De winnaars van het NK veebeoordelen 2011, met v.l.n.r. (staand) Gerben Oordt, Nick Pinkert en (zittend) Florus Pellikaan en Henry Kamphuis

Nogmaals gefeliciteerd Floor!

Nogmaals gefeliciteerd Floor! Wat een prachtige zonnige foto!

Geweldig Gerben! Andere

Geweldig Gerben! Andere deelnemers ook van harte gefeliciteerd!

Gefeliciteerd

Allemaal van harte gefeliciteerd!!

Nat. Veebeoordelen

Het blijft mooi werk! Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

beste koeienkenner uit dronten

hoi Gerben , van harte gefeliciteerd , moeten maar eens praten over deelname in dronten groet Jaco Brouwer

NK veebeoordelen

allemaal van harte!
right