Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Veeverbeteringsorganisatie CRV neemt met ingang van 28 maart het Braziliaanse bedrijf Central Bela Vista over. Central Bela Vista is een belangrijke Braziliaanse organisatie die sperma produceert van stieren van derden. Dit is zowel sperma van holsteinstieren als van Braziliaanse rassen (gir en nelore).

Met de overname zal CRV in totaal 3,6 miljoen doses sperma gaan vermarkten in de Braziliaanse spermamarkt. Het marktaandeel stijgt naar circa 35 procent.

De nieuwe organisatie krijgt de naam CRV Bela Vista. De huidige activiteiten worden voortgezet en binnenkort breidt de organisatie de dienstverlening ook uit met de productie van gesekst sperma.

Opkomende markt voor ki

In de loop van de jaren is Brazilië uitgegroeid tot een belangrijke markt voor CRV. In 1998 nam CRV de fokkerijorganisatie Lagoa da Serra over, nu bekend als CRV Lagoa. In 2009 verwierf CRV 50 procent van de aandelen in Sexing Technologies Brazil.

De toetreding van Central Bela Vista tot de CRV-familie levert volgens CRV een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de opkomende Braziliaanse markt voor kunstmatige inseminatie.

Central Bela Vista produceert sperma van zowel holsteinstieren als Braziliaanse rassen
Central Bela Vista produceert sperma van zowel holsteinstieren als Braziliaanse rassen
right