Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

De zwartbonte Big Winner (v. Win 395) en de roodbonte Aalshorst Pleasure (v. Talent) waren de grote publiekstrekkers van de open dag van KI Kampen op het bedrijf van Jos en Ingrid Knoef in Geesteren.

Volgens KI Kampen bezochten ruim 3000 mensen de open dag. De zes dochters van Big Winner, gefokt door de familie Knoef, waren de verrassing van de dag. Het uniforme zestal toonde veel progressie na het NRM-optreden afgelopen jaar en blonk uit in beenwerk en uiers. Minder uniform, maar wel met een imponerende derdekalfskoe was de groep van debutant Pleasure.  De stiervader toonde dat hij een vererver is van gerekte koeien met goede vooruiers, maar aandacht nodig heeft voor de fijnheid en botkwaliteit van het beenwerk.

Talentino voor beenwerk

Talentzoon Talentino lijkt juist een vererver van sterk beenwerk, terwijl de kwaliteiten van De Bieuw Kindness (v. Shottle) vooral liggen in het krachtige, robuuste frame.  Goldwynzoon Eiland Strider, uit keuringsvedette Guurtje 2 (v. Starleader) toonde hoogbenige dochters met aansprekende de achteruiers .

Dochters van Big Winner zijn laatrijp en tonen hoog gedragen uiers en droog beenwerk
Dochters van Big Winner zijn laatrijp en tonen hoog gedragen uiers en droog beenwerk

erg goed gezien van deze

erg goed gezien van deze verslaggever, im mijn inziens precies de dingen juist geformuleerd! erg netjes opgezette dag met mooie groepen

Erg mooie open dag!

Klopt inderdaad wat hierboven staat, was erg te spreken over Pleasure en Big Winner. Was de moeite waard zon eind te rijden want weet nu wel wat Pleasure op het bedrijf kan betekenen. Op de wat smalle voorhand na echt een foutloze groep dochters!

Succesvolle mooie dag!

Het was idd een zeer mooie open dag! Wat een beste oude koeien heeft Knoef! Maar wat is nou t geheim van de enorme levensduur die Knoef heeft? Pleasure had mijn inziens de beste dochtergroep

Ik ben het met bovenstaand

Ik ben het met bovenstaand ook wel eens. Pleasure en Big Winner waren inderdaad de twee beste dochtergroepen. Toch vond ik de vooruiers van de Pleasure dochters een beetje aan bolle kant, de aanhechting kon wat mij betreft beter. Wat me (naar verwachting ook) heel duidelijk opviel waren de mooie lange en vooral brede kruizen. Big Winner had misschien niet helemaal die hoogtemaat, maar wel super uiers en benen. Die koeien moeten wel duurzaam zijn! De koeien van de veiling vielen mij overigens niet mee. Over het algemeen een beetje smalle en lichte vaarzen. niets bijzonders. maar daar waren de prijzen natuurlijk ook naar.

Volgens de cijfers hebben de

Volgens de cijfers hebben de dochters van pleasure de achterspenen te dicht bij elkaar. Was dat te zien op de open dag?

Super dochtergroepen!

Niks van te zien. De spenen stonden keurig recht onder de kwartieren. Dat komt door de extreem brede kruizen waardoor de achteruiers veel meer ruimte heeft zowel in de hoogte en breedte.
right