Sitemenu

woensdag 14 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Op dertienjarige leeftijd is het einde gekomen voor Stouder Morty. De Formationzoon uit Cracin Aerostar Melissa (v. Aerostar) is afkomstig uit het Amerikaanse fokprogramma van Semex en debuteerde in 2002 in de Amerikaanse TPI-lijst op de zesde plaats.

Precies een jaar later voerde hij zelfs de indexlijst aan. Dat zorgde ervoor dat tal van ki-organisaties hem veelvuldig als stiervader inzetten. Alleen Semex beproefde al meer dan honderd zonen van hem. Tot echte toppers heeft dat nog niet geleid. Kerndtway Howie (mv. BW Marshall) is met een ruime melkplas en +10 voor exterieur zijn bekendste zoon. In Nederland schopte Wageningen Minardi van Alta het tot fokstier. In 2007 produceerde Morty zijn miljoenste rietje sperma.

Hoge producties in Canada en Amerika

In Canada zijn door de tijd heen 23.473 dochters van Morty ingeschreven en daarvan scoort 62 procent 80 punten of hoger. Ook het huidige Amerikaanse productierecord staat met Ever-Green-View My 1326 op naam van een Mortydochter.

In Nederland leveren bijna 550 dochters een bijdrage aan de fokwaarde van Morty. Door een negatieve levensduur van bijna 300 dagen is zijn nvi-fokwaarde inmiddels negatief.

Stouder Morty kreeg veel kansen als stiervader
Stouder Morty kreeg veel kansen als stiervader
right