Sitemenu

vrijdag 9 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Bellwood Marshallzoon Buckeye heeft de mijlpaal van één miljoen geproduceerde doses sperma bereikt. Voor eigenaar Semex is Buckeye de elfde stier die deze prestatie levert.

Augustus 2005 debuteerde R-E-W Buckeye in de TPI-ranking op de vierde plaats. Een jaar later klom hij naar de tweede positie. Buckeye staat bekend als vererver van veel melk, goede uiers en prima gezondheidseigenschappen. Zijn sperma is in meer dan vijftig landen verkocht. Met name in de VS, Canada, Spanje en Japan is hij populair. In elk van deze landen werden van hem meer dan 100.000 doses vermarkt.

Wereldleider

In Nederland en Vlaanderen zijn van de Bellwood Marshallzoon 208 dochters opgenomen in zijn fokwaarde. Buckeyes zwakste punt is zijn eiwitvererving van –0,31. Dat staat een breed gebruik waarschijnlijk in de weg.
Semex claimt wereldleider te zijn op het gebied van miljonairs. ABS leverde er inmiddels 9 en bij CRV staat de teller op 8.

Buckeye (v. BW Marshall), elfde miljonair voor Semex
Buckeye (v. BW Marshall), elfde miljonair voor Semex

- 31 eiwit staat een breed

- 31 eiwit staat een breed gebruik in de weg.... ja er zijn ook maar 1 miljoen van verkocht dat is niet veel natuurlijk. Ongelofelijke prestatie van opnieuw Semex !

Zal betrekking hebben op

Zal betrekking hebben op breed gebruik in Nederland......

Tsja... 1 Miljoen

Tsja... 1 Miljoen geproduceerd is natuurlijk hele prestatie maar volgens mij gaat het er om dat ze alle 1 miljoen rietjes ook zijn of worden verkocht. Het doel moet natuurlijk niet voorbij worden geschoten, het blijft hele prestatie 1 miljoen rieten produceren maar voor een organisatie telt alleen de verkoop van de 1 miljoen!!!

ik zal ff opzoeken hoe ze het

ik zal ff opzoeken hoe ze het bij ons doen, we melken er een kleine 500 van, moet een eendruk geven van de stier.

Wat voor zin heeft het om 1

Wat voor zin heeft het om 1 miljoen rietjes te produceren als je ze aan de straatstenen niet kwijt kan. De slechte stieren gaan gewoon de hamburgers in.

1 miljoen zijn verkochte

1 miljoen zijn verkochte dosis,anders mag hij geen "miljonair"zijn,dat is algemeen bekend

1 miljoen

zoals zovele semex stieren, negatief eiwit. Rommel.

verkochte doses

Ik tijfel. Volgens mij gaat het om geproduceerde doses. Enne Wilfried: Ik ben wel benieuwd wat je van de stier vind. Als iemand ervaring heeft, ben jij dat wel...

Gaat ook om de geproduceerde

Gaat ook om de geproduceerde doses. Maar ze allemaal verkopen is nog een grotere prestatie

We hebben er 449 met een

We hebben er 449 met een afgesloten of voorspelde 305 dagen lijst. let wel de melk is in pounds: 449 stuks 305dg 26306Milk 3.51F 3.33P 108LW totaal van alle koeien is: 2245 stuks 305dg 24564Milk 3.58F 3.36 100LW Gegevens zijn uit Dairycomp305 GEEN BST Lijkt me toch wel een geschikte stier om ruim te gebruiken! Melk graag deze rommel.

eiwit stempelt wel!

eiwit stempelt wel!

Hoi Wilfried

Welke stieren kunnen er nog meer wat van in een grote koppel koeien. Nog stormatic's aan de melk gekregen van de Sierra.

Groet oet Grunn

Hey Wilfried, wat leuk dat je zoveel Buckeye's melkt! Welke stieren gebruik je nog meer? Groeten van Richard, je oude spermaverkoper!

Buckeye

Buckeye is een topstier die door semex NL niet op waarde word geschat. Veel boeren kijken alleen maar naar %eiwit wat meestal is gekoppeld aan een hoog vet% en vergeten de kilo's eiwit die je vrij binnen je Quotum mag produceren. Uiteindelijk gaat het om de kosten die je moet maken om de melk te produceren. Bij buckeye is dat saldo sterk positief zowel qua saldo en als kilo eiwitverever. Ik praat uit eigen ervaring.
right