Sitemenu

maandag 19 april 2021
left
content-main-left

Nieuws

In navolging van de CRV-Duurzaamheidstrofee bij melkvee pakt CRV vanaf september 2008 uit met een CRV-Vleesveetrofee. CRV wil met deze nieuwe award, waaraan een geldprijs van 5000 euro is verbonden, het beste vleesveebedrijf uit Vlaanderen en Nederland belonen.
Economie, ecologie, innovatie en de mens achter de vleesveehouder zijn de vier pijlers waarop de bedrijven beoordeeld worden. De vierkoppige vakjury zal drie bedrijven nomineren voor de eindprijs. De genomineerde bedrijven worden in een bedrijfsreportage in het decembernummer van VeeteeltVlees voorgesteld. Ook wordt een video-opname gemaakt die getoond zal worden tijdens de regionale ledenvergadering. De video is ook op de website van VeeteeltVlees te zien.
Wie de winnaar wordt, ligt voor 50 procent in handen van de vakjury en wordt voor 50 procent door het publiek bepaald. De vakjury kiest het bedrijf van voorkeur op basis van bezoeken bij de genomineerden. Het publiek kan na het bekijken van de videoreportages stemmen tijdens de ledenvergaderingen van CR Delta en VRV of op de site van VeeteeltVlees vanaf 20 januari tot en met 12 februari 2009. De eindlaureaat wordt feestelijk en plechtig bekendgemaakt op de jaarlijkse algemene vergadering van CRV op 26 februari 2009.

right