Sitemenu

maandag 8 maart 2021
left
content-main-left

Nieuws

De Vlaamse koeien hebben de grens van 8000 kg melk gekraakt. In het boekjaar 2006-2007 kwamen ze uit op een productie van 8063 kg melk met 4,15% vet en 3,44% eiwit, goed voor 1954 ejr. Dat betekent een stijging van de melkproductie per koe met 121 kg melk. Het vet daalde met 0,02%, het eiwit steeg met 0,03%.
In het klassement van topmelkers gaan Paul en Ingrid De Backer uit Waarschoot opnieuw aan de leiding. Hun koeien kwamen tot een rollend jaargemiddelde van 11.303 kg melk met 4,16% vet en 3,51% eiwit. Dat resulteert in 2781 ejr.
In Vlaanderen zijn de gemiddelde levensproductie en levensduur nog niet beschikbaar. Voor het eerst publiceerde NRS voor Vlaanderen wel een overzicht van bedrijven met de hoogste levensproductie bij afvoer op basis van kg vet en eiwit. Stephan Cuvelier uit Poperinge staat op de eerste plaats. Zijn twaalf afgevoerde koeien produceerden 58.485 kg melk met 3,89% vet en 3,35% eiwit, goed voor 4238 kg vet en eiwit.

right