Sitemenu

maandag 12 april 2021
left
content-main-left

Nieuws

De jongste indexdraai van augustus wordt gedragen door zonen van Jesther bij zwartbont. Ook Jocko Besne levert nog een bijdrage in onder meer Frankrijk via Roumare (Jocko Besne x Gibbon), maar landgenoot Jesther neemt zijn stiervaderrol over. Willem's-Hoeve Restha is één van de meest beloftevolle Jestherzonen in de lage landen en afkomstig uit NRM-vedette Rita 233a van de familie De Jong uit Buren. In Frankrijk vallen de Jestherzonen Scotti en Survivor op met hoge exterieurfokwaarden.

Van de gevestigde orde boekt Jocko Besnezoon Delta Paramount veel progressie. Hij boekt winst op zowel exterieur als productie. HG verwacht dat Newhouse Ricky op de stierenkaart komt. De Majorzoon debuteerde al in november 2005 maar boekte voortdurende winst, met name op het duurzaamheidsgebied.

Bij roodbont is Ferdinandzoon Delta Scottish de meest beloftevolle nieuwkomer. Koploper Lowlands Fabian moest een veer laten maar verhoogde zijn uierscore. Ook bij MRIJ was er goed nieuws. Mathijs (v. Manuel 214) kreeg na zijn debuut van de vorige indexdraai nu prima exterieurcijfers die hem tot een complete vererver maken. In de Verenigde Staten is Sandy Valley Bolton nu de onbetwiste leider. De Hershellzoon uit de Southwind Kayfamilie vergrootte zijn voorsprong op O Man die inmiddels 1300 fokstierdochters heeft.

De hoogste Canadese debutant heet Pennview Intruder (v. Hershell). Intruder heeft drie generaties hondertonners in zijn bloedvoering. In Canada melden zich inmiddels ook de eerste CB Allenzonen waarvan Snowman de meest beloftevolle is.

Meer indexinformatie is te vinden op de website www.cr-delta.nl.

Sterk debuut Roumare in internationaal stierenveld
Sterk debuut Roumare in internationaal stierenveld
right