Sitemenu

vrijdag 9 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Tijdens de Interbulldraai van februari is een hoofdrol weggelegd voor de Franse stier Jocko Besne. Zo is de nieuwe Nederlandse DPS-lijstaanvoerder een Jocko Besnezoon uit de familie van Sunny Boy. Skalsumer Jorryn is afkomstig uit de stallen van KI Samen en moet het voorlopig nog doen zonder exterieurcijfers.
In combinatie met de Franse Hotessfamilie blijkt Jocko Besne erg succesvol. In Frankrijk steeg Ristourne (Jocko x Lord Lily) voor productie terwijl zijn volle broer Rocko in Nederland hetzelfde presteerde.
In Duitsland domineert Jocko Besne de lijsten. Een aantal aansprekende Jocko Besnezonen heeft Nederlandse voorouders. Koploper Jovial, helaas al afgevoerd, stamt uit de Graefinfamilie van de familie Oosterink in Velp terwijl de volle broertjes Jobak en Joke afkomstig zijn van de combinatie Ijsselvliet Roza 137 maal Jocko Besne. Daarmee zijn de volle broers afkomstig uit de bekende Rozafamilie van de familie Puttenstein uit Wezep.

Italiaans rood
Nieuws voor roodbont komt met name uit het internationale veld. Zo heeft Veecom met de stier Al Par Stadel Elayo een interessante Stadelzoon in het vizier. De stier heeft eveneens een Nederlands tintje. Zijn grootmoeder Rosalie 4 (v. Logic) werd gefokt door Herman Bolscher uit Enter. De Duitse, veel benutte stiervader Lichtblick (v. Lentini) is zijn koppositie kwijt en verloor door 75 nieuwe dochters 45 euro DPS.

Noord Amerika
In Canada heroverde Titanic zijn toppositie in de LPI-lijst. In Nederland en Vlaanderen kwamen de fokstierdochters van Granduc Tribute aan de melk. De roodfactorzoon van Storm zag daarmee zijn DPS-fokwaarde sterk stijgen naar 54 DPS.
In de VS zijn het de zonen van Mara-Thon BW Marshall die indruk maken. De top 15-TPI telt zes BW Marshallzonen. Uit de Altastal komt Valley-Drive Zesty waarvan de stamboom terugvoert op Chief Markdocher Kemview Mark Zsa Zsa. De BW Marshallzoon Jenny-Lou Toystory van CRI deed goede zaken en steeg naar de vierde plaats in de top 10.

Het laatste nieuws van de indexdraai is donderdag te lezen in Veeteelt.

right