Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

CRV draait verlies in 2011-2012

14-01-2013  · 17 reacties

Veeverbeteraar CRV sloot het boekjaar 2011-2012 af met een verlies van acht ton. Als oorzaken noemt CRV slechtere marktomstandigheden en hoge investeringen.

Ondanks groeiende omzetten en een uitbreiding van het marktaandeel, lukte het CRV niet om winst te realiseren. De omzet groeide met negen procent naar 169,6 miljoen euro.

CRV geeft aan dat veehouders wereldwijd werden geconfronteerd met hoge grondstofprijzen en daardoor een verslechterde financiële positie. Daardoor hebben de veehouders gekozen voor een goedkopere mix aan producten en minder geïnvesteerd.

Ook het Schmallenbergvirus heeft CRV parten gespeeld, veel landen hebben exportbeperkingen ingesteld.

Hoge investeringen

Ook de bedrijfskosten van CRV zijn gestegen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd om in de komende jaren de efficiëntie te verbeteren.
Als reactie op de tegenvallende resultaten gaat CRV in 2012-2013 extra focussen op het terugdringen van kosten en verder verhogen van de efficiëntie.

Veeverbeteraar CRV heeft te kampen met slechte marktomstandigheden
Veeverbeteraar CRV heeft te kampen met slechte marktomstandigheden

kan niet uit

Ze stuurden mij een rekening van €0,30 en de postzegel was al €0,43 dus tis geen wonder

wellicht eens kijken naar osnabruck

daar zijn minder koeien en directeuren en een minstens zo dynamisch fokprogramma 26 januari zijn daar de zwartbontdagen ga eens kijken en bestuderen hoe ze t daar doen....kijk en vergelijk

aanvullling about crv direktie / bedrijfleiding

de top van crv directie alledrie uit de varkenssector alfred de vries, roald van noort en paul vriesekoop wat geeft dat voor extra toegevoegde waarde voor de koeienfokkerij vraag ik me dan toch af het is wenselijk als nederlandse fokkerijman een internationaal gerespecteerde veekenner is en daarvoor kwalificeert deze drie heren geenszins............

het wiel opnieuw uitvinden is een te dure hobby vaak

ja dat kun je wel zeggen crv kocht ook een fleckvieh ki stationnetje en ga zo maar door je richten op de eigen binnenlandse aktiviteiten en niet en in de usa en waar dan ook wereldspeler willen spelen met alle gevolgen vandien... terwijl het oude frs vooral aan spermaimporten olv scheer destijds al veel geld verdienden immers.....maar hwt wws agentschap werd afgestoten.... zou fuseren met bijvoorbeeld masterrind geen optie zijn , die weten ook veel van tiervermarktung, waar crv niks aan doet tot nu toe....

Wanbeleid

Ze hebben al miljoenen boerengeld geïnvesteerd in luchtballonnen zoals genomics en een ki station in Tsjechië. Als ze nou eens voorbeeld nemen aan Ki Samen en/of Ki Kampen, waar met gezond verstand gewoon goede stieren aangekocht worden door naar goede koefamilies te kijken en nog naar de stiertjes word gekeken als men ze aankoopt ipv achter een computerscherm te bepalen of de stier dmv genomics hoog genoeg scoort... Z staan op dit moment te ver van de praktijk af. Ze weten amper hoe een goede koe er nog in het echt er uit ziet.

9% gegroeid

Sjaak, weet jij ok KI Samen of KI Kampen ook 9% gegroeid is? Weet jij hoe hun financiële cijfers zijn? Veeteelt zou hier ook aandacht mogen aan besteden.

verlies

Grootste klap moet nog komen, als ze binnenkort volledig over gaan op genomics stieren met het korte generatie interval waarbij stieren niet langer dan 1 jaar gebruikt worden, daarna is er wel weer een betere, dan moet alle oude sperma en alle stieren die nu nog op de balans staan voor afbraakprijzen de deur uit. Dat gaat wel meer kosten dan een paar tonnetjes. Ben bang dat ze dan keihard ingehaald worden door de meer flexibele KI organisaties, en dan doel ik niet op KI Kampen of KI Samen, da's hetzelfde business model, maar meer op KI Organisaties als AI-total, Jetstream Genetics etc en individuele boeren die stieren leasen aan verkooporganisaties (zoals nu al met Danillo gebeurd). Dan moet je snel kunnen schakelen en niet teveel ballast aan gebouwen en andere inventaris hebben. Maar we zullen zien, het zijn interessante tijden.

Groeien?

Liever niet groeien en winst maken dan wel groeien en ons boerengeld laten verdwijnen, wordt wakker!

Genomics

Genomics zijn momenteel de tendens en KI Kampen doet daar net zo hard aan mee als CRV,ze roepen dan wel van niet, maar zijn voor de export van sperma volledig afhankelijk van CRV.

jetstream genetics

Bij Jetstream Genetics worden ook alleen maar hoge genomics stieren vermarkt en gekocht. Niveau van de fokstieren bij AI-total is vrij laag peter. Er is overal crisis, en daar hebben alle spermaverkopers last van.

8 ton verlies

Vreemd dat verlies. In Nederland wordt toch goed verdiend want de prijzen van sperma en van info producten zijn niet goedkoper geworden . Ook Ovalert brengt toch geld op. . Het is toch niet zo dat de binnenlandse inkomsten op worden gegeten door het buitenlands poten of door de merker techniek. ? Wordt er te veel dieren merker getest en zijn de teststieren te goedkoop? Met 7.5 euro is er al een verhoging geweest. Is de stierenaankoop te duur? Het aantal test stieren is toch met 50% afgenomen? Hogere voerkosten begonnen toch vooral na het einde van het boekjaar in sept 2012 ? Export heeft toch altijd met gezondheidsrisico's te maken. Smallenberg problemen spelen in Noord en Zuid Amerika en andere markten zijn, met iets meer moeite, nog open . Binnen Europa is Smallenberg toch geen probleem want vaarzen gaan ook over de grens . . Heeft het bestuur de zaakjes wel goed in orde? en dicteert de marketing boven het nuchter boerenverstand ? . Goede financiële resultaten haal je niet met ambitieuze vrienden maar met verstand en zuinig zijn.

Te veel kosten maken

Crv maakt duidelijk te veel kosten. De stier aankopen en embryo aankopen zijn flinke kosten posten. Ook in duitsland waar crv fleckvie stieren koopt op veilingen voor een ton en meer om maar de hoogste te pakken te krijgen. Een cooperatie die met boerengeld gooit, lijkt me geen goede pr.

veeteeltsite

Trouwens wel opvallend dat dit toch erg belangrijke nieuws weer zo snel van de eerste nieuwsberichten verdwijnt!

Coöperatie boeren

CR-Delta past in het rijtje Friesland-Campina en Vion. Het bewijs van al maar groter willen worden door dure overnames, en dure strategieën uitstippelen door directeuren die totaal geen binding meer hebben met het bedrijf. Laat staan met de boeren !!! Makkelijk andermans geld uitgeven, zo lang je zelf niets tekort komt......... Lang leve KI-Samen en KI-Kampen !!!!!

fokkerijtop verfrissen

Er zijn steeds minder topstieren beschikbaar en dat breekt op. Omzet stijgt maar prijs daalt. Stieren huren brengt meer omzet maar minder winst. Belang van goed fokprogramma steeds duidelijker. Fokkerijtop vervangen, mes snijdt aan meerdere kanten: Een kostenbesparing en een mogelijke fris nieuw fokprogramma met nieuwe kansen. Deze fokkerijtop heeft hun kans gehad en gefaald. Laat bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen!
right