Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Duitsland exporteerde in 2011 voor de derde maal meer dan 70.000 stuks fokvee, meldt het Duitse Holstein Stamboek. Afgelopen jaar werden er 71.846 dieren geëxporteerd, waarvan ruim 60 procent naar landen buiten de EU.

De export haalde hiermee een recordomzet door de goede prijzen. Het recordniveau van 79230 geëxporteerde dieren werd afgelopen jaar niet gehaald, vanwege de verhoogde binnenlandse vraag en goede prijzen binnen Duitsland.

Vraag naar zuivel stimuleert export van fokvee

Zowel in de Noord-Afrikaanse en Arabische gebieden als in Rusland en Kazachstan was de vraag naar fokvee groot. Dit komt doordat de vraag naar zuivelproducten in deze landen groter is dan de productie. In totaal exporteerde Duitsland 45.000 dieren naar deze landen.
Italië, Griekenland, Portugal en Spanje waren samen goed voor een vijfde van export. Ook opvallend was de verhoogde vraag naar fokvee in Oost-Europa. Het aandeel van de export (11 procent) in dit gebied werd voornamelijk veroorzaakt door de toegenomen vraag uit Polen.
Het Duitse Holstein Stamboek verwacht dat ook dit jaar de vraag naar exportfokvee hoog blijft.

Vaarzen voor de export
Vaarzen voor de export

daar kunnen wij wellicht iets van leren

de duitse stamboeken hebben de vermarkting van vaarzen meestal goed in orde ook nederlandse veeexporteurs komen daar graag inkopen en krijgen goede service dat onderdeel is hier in nederland bij mijn weten nimmer echt opgepakt door stamboeken ja onze veepro is er maar verder moeten de veeexporteurs het maar fijn zelf uitzoeken
right