Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

Prijzen melkquota met helft gestegen

26-01-2010  · 2 reacties

De prijzen van melkquota zijn sinds april vorig jaar met bijna de helft gestegen. Ook werd er meer verhandeld dan in voorgaande jaren. Dat meldt een verbaasde Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

De melkprijs was het afgelopen jaar historisch laag en bovendien wil Brussel de melkquota in 2015 afschaffen. Toch steeg de prijs van een melkquotum van 16 eurocent per kg vet in april vorig jaar naar 23 cent nu. De NVM-makelaars achten de nieuwe prijs vrij hoog en verwachten dat deze – gezien de melkprijs – niet zo hoog kan blijven. Dat er toch volop melkquotum werd gekocht schrijft de NVM toe aan bedrijven die sterk groeien en een nieuw gebouwde stal vol willen krijgen.

Bekijk de cijfers

De prijs voor melkquotum steeg van € 0,16/kg vet april 2009 naar € 0,23 nu
De prijs voor melkquotum steeg van € 0,16/kg vet april 2009 naar € 0,23 nu

grote jongens

Als je de cijfers bekijkt, zie je dat het minder transacties zijn, maar wel grotere volumes. Dat banken nog quotum financieren verbaasd me enorm. Investeren in quotum is toch investeren in gebakken lucht? Of gelooft er iemand dat het quotum dat je in 2012 bezit een geloofsbrief is voor productie in 2013?

Ik vind heet jammer dat de

Ik vind heet jammer dat de melkprijs nog niet een jaar 22 cent is gebleven. Dat er zoveel geld uit de bedrijven gaat is een slechte zaak voor de toekomst. Een Quotum prijs van 0,12/% zou nog kunnen,maar deze prijzen zijn niet normaal.
right