Sitemenu

vrijdag 12 augustus 2022
left
content-main-left

Nieuws

Circa 12 procent van de Nederlandse boeren en tuinders is in het bezit van een smartphone. De agrarische sector loopt hiermee flink achter op de rest van de bevolking, waarvan 45 procent een smartphone heeft.

Dat blijkt uit telefonische onderzoek van AgriDirect onder 350 agrarische ondernemers. In de melkveehouderij is het bezit van een smartphone relatief het laagst: 8 procent van de melkveehouders heeft er een ten opzichte van bijna een kwart van de tuinders en 18 procent van de akkerbouwers en loonwerkers.

Het aandeel smartphones in de agrarische sector neemt toe naarmate de bedrijfsgrootte toeneemt. In de categorie grootste bedrijven bedraagt het bezit 34 procent.

Agrarische apps

Van de smartphonebezitters in de agrarische sector gebruikt krap een derde het apparaat ook voor agrarische apps. Weersvoorspellingen via een app zijn het populairst. Circa 89 procent van de app-gebruikers is hierin geïnteresseerd. Agrarische apps en apps voor teelt-, gewasbeschermings- of bemestingsadvies volgen met respectievelijk 64 en 36 procent.

Een derde van de smartphonebezitters in de agrarische sector gebruikt agrarische apps
Een derde van de smartphonebezitters in de agrarische sector gebruikt agrarische apps
right