Sitemenu

zaterdag 10 september 2022
left
content-main-left

Nieuws

SAC lanceerde afgelopen week een nieuwe melkrobot tijdens de internationale landbouwbeurs SIMA in Parijs. De zogeheten RDS Futurline MAX is de derde generatie melkrobot die SAC op de markt brengt.

De SAC MAX is sneller, slimmer en geeft meer informatie dan zijn voorgangers. Daarnaast is de nieuwe robot flexibeler te plaatsen en gaat het systeem efficiënter om met energie en water dan zijn voorgangers.

Volgens producent en ontwikkelaar Idento Operations uit Marknesse is er alles aan gedaan om de operationele kosten tot een minimum te verlagen.

Centrale bedieningsunit

De producent houdt vast aan de industriële robotarm die twee boxen kan bedienen. Wel kiest het bedrijf ervoor om de melktechniek die voorheen in elke individuele box zat, te verplaatsen naar een centrale bedieningsunit. Daarmee is het systeem toegankelijker voor regulier onderhoud en vergt de machine in totaliteit minder ruimte.
SAC introduceert tegelijkertijd een nieuw managementsysteem. Via een centraal scherm op kantoor of bij de robot en via de mobiele telefoon is alle belangrijke informatie beschikbaar. SAC noemt het systeem TIM – Total Integrated Management – en garandeert externe koppelingen naar bank, dierenarts, NRS, EDI en I&R. Verder voorziet TIM in een analyse van de voerkosten en een module voor het koppelen van de voermengwagen.

SAC houdt in de nieuwe robot vast aan de industriële robotarm
SAC houdt in de nieuwe robot vast aan de industriële robotarm
right