Het bedrijf van Van Puijenbroek beschikt over 3,3 miljoen kg quotum en een rollend jaargemiddelde van 9700 kg met 3,49 eiwit. Met negen medewerkers had het bedrijf – inclusief de goed ontwikkelde akkerbouwtak – in 2008 een jaaromzet in 2008 van 2,45 miljoen euro.
Jan Neutkens is sinds 2000 boekhouder op het bedrijf. Na het vertrek van de bedrijfsleider veehouderij in 2008 is Simon de Brouwer aangesteld als algemeen bedrijfsleider. Jan Ketelaars is herdmanager.
Om de productie te optimaliseren staan de vaarzen in een aparte groep, zijn de melkkoeien opgedeeld in een verse-, hoog- en laagproductieve groep en twee droogstandsgroepen. Iedere groep heeft zijn eigen rantsoen waardoor afkalfproblemen tot een minimum zijn beperkt.
Aan de basis van de veestapel van Van Puijenbroek staat het bekende ‘Havep-fokplan’ uit de jaren tachtig, wat in 2000 officieel beëindigd is. In dit fokplan importeerde Van Puijenbroek samen met de partners gebr. Oomen uit Gilze en Boyen de Boer te Stiens embryo’s uit Amerika. Diverse stieren gingen naar ki-organisaties en het vrouwelijke vee vormde een mooie basis op het eigen bedrijf. Havep Marconi (v. Blackstar) is een van de bekendere stieren van Havep.
Nog steeds worden stieren van Van Puijenbroek bij fokkerijorganisaties ingezet. Jaarlijks worden zo’n veertig stieren aangehouden, waarvan enkele tientallen als dekstier aan een groeiende groep collega-veehouders wordt verkocht. Het gaat om nakomelingen van O Man, Support, Julius en Orcival.
Bij de foto’s vindt u meer informatie.