Sitemenu

zaterdag 28 november 2020
left
content-main-left

Melkbus: eeuw op kar en kaart

Ervaringen van producenten, boeren, boerinnen, melkrijders en een zuiveldirecteur
De verzameling prentbriefkaarten van Hans Miltenburg biedt mooie herinneringen aan de periode, waarin de melkbus centraal stond in de route van koe naar fabriek. Aan de hand van de kaarten een blik op de episode van de melkbus

Publicatiegegevens

Magazine: 
Veeteelt
Publicatiejaar: 
2009
Jaargang: 
26
Editie: 
1
Paginanummer(s): 
50 - 52

Melkbus

Mijn vraag is of er iemand is die kan vertellen hoe vroeger de melkbussen werden gemaakt met eht oog op het opnieuw vernikkelen van gebruikte melkbussen. Ook tips om dit te realiseren zijn welkom. Ik heb geinformeerd maar men zegt dat de temperatuur tijdens het vernikkelen te hoog is en er een risico bestaat dat de slodeer verbindingen van de melkbus los laten en de bus in onderdelen in het nikkelbad terecht komen. Heeft iemand hier ervaringen mee en eventueel tips. Bij Voorbaat Dank. Groeten Rob
right