Sitemenu

maandag 18 oktober 2021
left
content-main-left

Verloop lactatie

Is er één ideale productiecurve voor biologische koeien?
Hiervoor is de gemiddelde lactatiecurve van biologische bedrijven uit het project Bioveem vergeleken met die van de Koeien & Kansen-bedrijven. Hieruit blijkt dat het verschil in productie tussen biologisch en gangbaar voor het grootste deel wordt gemaakt in de meest kwetsbare periode: de eerste maanden van de lactatie. Voordeel is dat onder andere slepende melkziekte en bijvoorbeeld lebmaagdraaiingen of -bloedingen minder voorkomen. Afhankelijk van de bedrijfsvoering kan het aantrekkelijk zijn nog veel verder te gaan met het afvlakken van de lactatiecurve. Hiervoor zijn als voorbeeld de uitersten van de Bioveem-bedrijven genomen

Publicatiegegevens

Magazine: 
Veeteelt
Publicatiejaar: 
2006
Jaargang: 
23
Editie: 
3
Paginanummer(s): 
75
right