Sitemenu

donderdag 15 september 2022
left
content-main-left

Optimaal inseminatiemoment

Hoger bevruchtingspercentage en betere embryokwaliteit bij vroeg inseminatietijdstip
Om een koe drachtig te krijgen moet inseminatie op het juiste moment plaatsvinden. In de praktijk is het tijdstip van de eisprong niet bekend en daarom gaat men af op de staande tocht om het inseminatietijdstip te bepalen. Maar uit een promotieonderzoek aan Wageningen UR, naar de relatie tussen een aantal tochtkenmerken en het moment van de eisprong, blijkt dat slechts 58 procent van de tochtige koeien staande tocht toont. Naast het tochtgedrag is ook de activiteit van koeien bestudeerd m.b.v. een stappenteller

Publicatiegegevens

Magazine: 
Veeteelt
Publicatiejaar: 
2005
Jaargang: 
22
Editie: 
20
Paginanummer(s): 
12 - 14
right