Sitemenu

zondag 11 september 2022
left
content-main-left

Hulp bij keuze voersysteem

Praktijkonderzoek werkt aan wijzer voor advisering in nieuw voersysteem - special voermethoden
De voedingsdeskundige rundvee van Praktijkonderzoek van de Animal Science Group Wageningen UR gaat in op het onderzoek van het Praktijkonderzoek dat o.a. in kaart brengt hoe de Nederlandse melkveehouder zijn veestapel voert

Publicatiegegevens

Magazine: 
Veeteelt
Publicatiejaar: 
2003
Jaargang: 
20
Editie: 
16
Paginanummer(s): 
44 - 45

Betreft: Cees Jan

Beste Cees Jan, Mijn naam is Marion Veldman en ben 3e jaars studente Dier & Veehouderij aan Hogeschool Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Samen met twee meiden ben ik bezig met een project waarin wij een kieswijzer proberen te ontwikkelen voor zowel melkveehouders als voeradviseurs, om gemakkelijker tot een keuze te komen van voersystemen bij verschillende bedrijfssituaties. Ik las dat het juiste voersysteem kiezen erg complex is, dit hebben wij inmiddels ook ondervonden. Wij hebben enquêtes opgesteld voor veehouders waarin we proberen erachter te komen waarom ze voor een bepaald voersysteem hebben gekozen. Met deskundigen in dit vakgebied hebben we telefonisch en per mail contact gezocht om erachter te komen of we verschillende typen veehouders kunnen gaan onderscheiden (bedrijfssituaties). Tijdens het zoeken naar literatuur kwam ik dit artikel tegen en ben daarom erg benieuwd naar wat er uit dit onderzoek is gekomen. En of naar uw mening het überhaupt mogelijk is om een kieswijzer/beslisboom op te zetten? Wij nemen 5 voersystemen mee in onze kieswijzer omdat de opdracht anders te groot wordt voor deze module. Ik hoop graag iets van u te horen! Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Marion Veldman Studente Diergezondheidszorg Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden marion.veldman@hvhl.nl

Betreft: Cees Jan Hollander

Beste Cees Jan, Mijn naam is Marion Veldman en ben 3e jaars studente Dier & Veehouderij aan Hogeschool Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Samen met twee meiden ben ik bezig met een project waarin wij een kieswijzer proberen te ontwikkelen voor zowel melkveehouders als voeradviseurs, om gemakkelijker tot een keuze te komen van voersystemen bij verschillende bedrijfssituaties. Ik las dat het juiste voersysteem kiezen erg complex is, dit hebben wij inmiddels ook ondervonden. Wij hebben enquêtes opgesteld voor veehouders waarin we proberen erachter te komen waarom ze voor een bepaald voersysteem hebben gekozen. Met deskundigen in dit vakgebied hebben we telefonisch en per mail contact gezocht om erachter te komen of we verschillende typen veehouders kunnen gaan onderscheiden (bedrijfssituaties). Tijdens het zoeken naar literatuur kwam ik dit artikel tegen en ben daarom erg benieuwd naar wat er uit dit onderzoek is gekomen. En of naar uw mening het überhaupt mogelijk is om een kieswijzer/beslisboom op te zetten? Wij nemen 5 voersystemen mee in onze kieswijzer omdat de opdracht anders te groot wordt voor deze module. Ik hoop graag iets van u te horen! Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Marion Veldman Studente Diergezondheidszorg Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden marion.veldman@hvhl.nl
right