Sitemenu

vrijdag 23 september 2022
left
content-main-left

Profielschets duurzame koe

Wat is het uiterlijk van koeien met een korte dan wel lange levensduur?
Van elke stamboekkoe die is opgeruimd, is de levensduur bekend. Die informatie wordt gebruikt om de fokwaarde voor duurzaamheid van haar vader te berekenen. Tegelijkertijd zijn van diezelfde stier ook nog fokwaarden bekend voor veel andere kenmerken. Met gegevens van ruim 6000 stieren zijn de gegevens omtrent fokwaarde voor duurzaamheid gecombineerd met de andere gegevens, zoals exterieur en gezondheidskenmerken, waaruit de profielkenmerken naar voren zijn gekomen voor de roodbontkoe met lange levensduur, als ook met korte levensduur, evenals de beide profielen voor de zwartbontkoe

Publicatiegegevens

Magazine: 
Veeteelt
Publicatiejaar: 
2000
Jaargang: 
17
Editie: 
22
Paginanummer(s): 
10 - 12
right