Sitemenu

woensdag 14 september 2022
left
content-main-left

Dr. Roesener plaatst grote vraagtekens bij moderne fokkerijkoers

Bekendheid wordt gegeven aan het afwijkende fokkerijbeleid van een kleine k.i.-vereniging te Uelzen op enige afstand van Hannover. Dit beleid wordt ingegeven door de directeur van de k.i.-vereniging en tevens praktizerend dierenarts wiens zienswijze in de richting van laatrijpe dieren gaat bij het streven naar koeien met een lange levensduur en hoge levensproduktie, gebaseerd op het idee dat uitstel van volgroeid zijn ook een uitstel van het verouderingsproces betekent. Ook zijn beeld van de ideale koe wijkt af van de gangbare opvatting; via inteelt heeft hij de koe van 100 jaar terug als fokdoel voor ogen

Publicatiegegevens

Magazine: 
Veeteelt
Publicatiejaar: 
1986
Editie: 
2
Paginanummer(s): 
150 - 151
right